Mercedes-Benz Actros SLT zwaartransporttrekker voor De Gier Rotterdam

Nieuwegein, februari 2020

  • Actros 4158 8x4 SLT versterkt wagenpark van De Gier Rotterdam
  • De trekker wordt ingezet voor het vervoer van mobiele hijskranen, zwaar- en speciaal transport en industriële verhuizingen
  • De Actros heeft een ontheffing voor transporten met een treingewicht tot 180 ton

De Gier Rotterdam heeft een Mercedes-Benz Actros SLT met BigSpace-cabine in gebruik genomen. Met deze vierassige zwaartransporttrekker maakt Mercedes-Benz na bijna tien jaar haar rentree in het wagenpark van de specialist in exceptioneel transport. Mercedes-Benz truckdealer Hogenbirk Bedrijfswagens uit Rotterdam heeft de trekker geleverd.

Uitzonderlijk vervoer
Met de Actros SLT heeft De Gier Rotterdam haar welkome versterking binnen. Het transportbedrijf uit de havenstad is gespecialiseerd in industriële verhuizingen, het transport en verhuur van onder meer mobiele hijskranen, transport van kraanballast, en het transport en plaatsing van tramrails. Met het oog op deze werkzaamheden was de aangeschafte Mercedes-Benz truck een logische optie. “Deze SLT-trekker maakte een erg goede indruk. Ondanks dat we op dat moment geen truck nodig hadden, is deze toch blijven hangen”, vertelt directeur-eigenaar Jan de Gier. Vooral de aanwezigheid van de Turbo-Retarder Koppeling viel in de smaak. Deze slijtagevrije koppeling, die in samenwerking met Voith is ontwikkeld, maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren én dient tegelijkertijd als retarder voor extra veiligheid. “Warmlopen is verleden tijd. Met de slijtagevrije Turbo-Retarder-Koppeling kan de truck van Mercedes-Benz in iedere situatie veilig optrekken, manoeuvreren en remmen. En in de praktijk blijkt dat de trekker goed kan manoeuvreren en rangeren met een treingewicht van 100 ton.”

De Gier Rotterdam
De Gier Rotterdam is een specialist in exceptioneel transport, met voornamelijk Nederland en België als werkveld. Het bedrijf is actief in het lengte-, breedte-, hoogte- of zwaartransport. Met 12 trekkers, 22 opleggers en 20 kranen beschikt de logistiek dienstverlener over een uitgebreid wagenpark.