Bouwcenter Nelemans kiest voor twee IVECO Stralis kraanwagens

Giessen, januari 2020

Onlangs heeft Bouwcenter Nelemans uit Etten-Leur twee IVECO Stralis kraanwagens in ontvangst genomen. Het complete pakket wat IVECO Schouten Etten-Leur kon bieden gaf de doorslag. Henry van den Berg licht namens Bouwcenter Nelemans verder toe: “Twee chauffeurs hebben een proefrit gemaakt met een vergelijkbare vrachtwagen waar we naar op zoek waren en zij kregen een goed gevoel bij de IVECO bakwagen. Vanuit daar hebben we alles verder in gang gezet.”
Bij de zoektocht naar een kraanwagen werden verschillenden merken uitgenodigd. IVECO bood het beste aanbod, omdat zij zowel de opbouw van de wagen konden verzorgen als de kraan en de bak. Henry spreekt vol trots: “Het belangrijkste vind ik dat de chauffeurs die met de wagen moeten werken trots en blij zijn. Zij moeten hier tenslotte de hele dag mee op pad. Gedurende het gehele traject van het proefrijden, binnenkomst en opbouw van de wagens, tot de instructies bij de oplevering van de kraanwagens heb ik onze chauffeurs Peter Maas en Ronald de Nijs continu met een brede glimlach op hun gezicht zien rondlopen.”

Regio Zuid Nederland en Den Haag
De kraanwagens worden ingezet voor het leveren van bouwmaterialen bij klanten op iedere gewenste locatie. Deze leveringen vinden hoofdzakelijk plaats in het zuiden van Nederland en in de regio Den Haag.

Technische keuzes
Bij de nieuwe bakwagens is er sprake van ruim 15 ton laadvermogen, een baklengte van minimaal 6 meter, een vooras van 9 ton, tweede as van 11,5 ton en een meesturende lift as van 7,5 ton. De IVECO’s zijn voorzien van een automatische versnellingsbak. Daarnaast heeft Bouwcenter Nelemans wederom gekozen voor Hiab kranen, door hun jarenlange ervaring met deze kranen.

Succesvolle samenwerking met IVECO Schouten
Het contact met Jeroen Poppelaars van IVECO Schouten Etten-Leur is heel fijn verlopen verteld Henry. “Hij dacht super goed met ons mee en bood een compleet pakket aan. Daarnaast zijn we zeer te spreken over Corné Hagenaars. Door hem raakten we onder de indruk van IVECO Schouten Etten- Leur, voorheen DEBA Bedrijfswagens. Hij is in onze ogen een perfectionist en medewerker met gouden handen, die voor ons als klant opkomt naar zijn werkgever toe. Als vakman met passie voor zijn werk zag hij soms verbeterpunten tijdens het bouwen van de wagen. Ik heb het dan over verbeterpunten die niet in de offerte waren opgenomen. Hij meldde dit altijd en in overleg met ons paste hij specifieke zaken aan, als wij hiervoor openstonden.”

Trots
Jeroen Poppelaars: “Ik ben zeer trots op de samenwerking met de mensen van Bouwcenter Nelemans. Vanaf het begin tot het einde is er goed overleg geweest tussen de klant en medewerkers van IVECO Schouten Etten-Leur. Er was sprake van vakmanschap onder één dak, waardoor ik trots ben op het totaal concept wat wij van het begin tot het eind hebben kunnen leveren. Daarnaast is het mooi dat twee bedrijven uit Etten-Leur elkaar na zoveel jaar hebben weten te vinden.”