Primeur voor nieuwe Actros van BKM Transport

Nieuwegein, januari 2020

  • BKM Transport krijgt in de vorm van Actros 2545 LS 6x2 met voorloopas versterking van een multi-inzetbare truck
  • Pilot met connectiviteitsapplicatie App2Track op Multimedia Cockpit

Onlangs heeft BKM Transport een Mercedes-Benz Actros van de nieuwste generatie in gebruik genomen. Met de aanschaf van de voorloopasser speelt het Haagse transportbedrijf in op de toekomst.

Veelzijdige, toekomstbestendige truck
Als groeiend transportbedrijf, in omvang en diversiteit aan opdrachten, was BKM Transport op zoek naar versterking van het wagenpark. Na uitgebreid vooronderzoek kwam het bedrijf uit bij een nieuwe Actros 2545 LS 6x2. Door de configuratie met hefbare én stuurbare voorloopas, is de truck geschikt voor zowel zware ladingen als lichte vrachten. “Wij willen zo goed mogelijk kunnen inspelen op de wensen van onze klanten. De veelzijdigheid van deze truck geeft ons daarin alle mogelijkheden”, benoemt hoofd planning Pieter van der Zaag, tevens rechterhand van eigenaars Kader en Mumin Ali. “De keuze voor de Actros is ook een keuze voor de toekomst, waarin we deze truck als LZV willen inzetten. Voor dit type transport is de nieuwe Actros, met zijn MirrorCam, bij uitstek geschikt. Het camerasysteem biedt namelijk een veel beter zicht over de gehele combinatie, dan de reguliere zijspiegels. Ook bij slecht weer.” Ook de hoge veiligheidsstandaard en het gunstige brandstofvebruik speelden een belangrijke rol in de keuze voor de trekker. BKM Transport heeft de truck aangeschaft door middel van operationele lease via Mercedes-Benz Financial Services, inclusief truckverzekering en reparatie- en onderhoudscontract.

Pilot App2track
Momenteel wordt deze nieuwe Actros ingezet als pilot voor connectiviteitsapplicatie App2Track. Met deze app kunnen opdrachtgevers data over ritten en opdrachten delen met vervoerders en chauffeurs. BKM Transport-klant PostNL zet deze app actief in. Normaliter is de applicatie gekoppeld aan de telefoon van de chauffeur, maar in de plaats daarvan wordt de app nu in de Mercedes-Benz Truck App Portal gebruikt. De applicatie is dus volledig geïntegreerd in het secundaire display van de Actros. Appontwikellaar Optimizers, PostNL en Mercedes-Benz Trucks hebben met App2Track voor BKM Transport de primeur: het is de eerste keer dat deze app gekoppeld is aan het boordcomputer systeem van een truck.

BKM Transport
BKM Transport is een logistiek dienstverlener uit Den Haag, die voornamelijk actief is in Nederland en België. De vervoerder mag onder meer GLS, PostNL, Opzeeland (Nabuurs), De Winter Logistics en Nedcargo tot zijn klantenkring rekenen. Het bedrijf, dat in de afgelopen jaren een flinke groei heeft doorgemaakt, beschikt over een wagenpark van twaalf trucks.