IVECO, FPT Industrial en Nikola Corporation starten hun samenwerking om vervoer zonder uitstoot te realiseren

Turijn, 3 december 2019

IVECO, FPT Industrial en Nikola hielden een gezamenlijk evenement voor de Europese pers en belanghebbenden in de industrie in Turijn waar zij de reikwijdte van hun partnerschap presenteerden en hun agressieve doel om nul emissie te bereiken. De joint venture onthulde de NIKOLA TRE - slechts drie maanden na de aankondiging van het partnerschap.

IVECO, FPT Industrial en Nikola Corporation hebben vandaag de reikwijdte en plannen van de joint venture en samenwerkingsovereenkomst gepresenteerd. Deze is tot stand gebracht om de transformatie van de industrie naar emissie-neutraal te versnellen door het gebruik van brandstofceltechnologie.
Dit komt drie maanden na de aankondiging van CNH Industrial op 3 september over de samenwerking met Nikola, waarbij het bedrijfsvoertuigenmerk IVECO en de aandrijflijndivisie FPT Industrial zijn betrokken.

De primaire focus van de overeenkomst is om de respectievelijke expertise van de partners te benutten om succesvol te zijn bij de inzet van emissieloze zware vrachtwagens en om de industrie te ontwrichten met een nieuw bedrijfsmodel.

Download   Het volledige persbericht


IVECO, FPT Industrial en Nikola Corporation onthullen de Nikola TRE

IVECO en Nikola onthulden de maquette van hun eerste batterij-elektrische voertuig (BEV) voor Europese markten, de Nikola TRE - slechts drie maanden na de aankondiging van het partnerschap.

De batterij elektrische Nikola TRE, die is gebaseerd op de IVECO S-WAY, integreert toonaangevende technologie en zal worden gelanceerd op de IAA 2020-tentoonstelling voor bedrijfsvoertuigen in Hannover, Duitsland, waarbij de eerste voertuigen in 2021 aan klanten worden geleverd. De Nikola TRE is de eerste stap op weg naar het Nikola-brandstofcelmodel (FCEV), die tegen 2023 beschikbaar zal zijn voor klanten.

IVECO, FPT Industrial en Nikola onthulden de maquette van de Nikola TRE, het eerste voertuig dat voort komt uit de joint venture tussen CNH Industrial en Nikola, waarbij het commerciële voertuigmerk en de aandrijvingsspecialist bij betrokken zijn. De truck is gebaseerd op de IVECO S- WAY, die afgelopen juli in Madrid is gelanceerd en zowel door klanten als experts uit de branche zeer goed werd ontvangen. De Nikola TRE integreert Nikola's geavanceerde elektrische technologie en infotainmentsysteem van de nieuwste generatie.

Download   Het volledige persbericht