Complete IVECO Daily motor voor Truck Academy, Summa Automotive

Giessen, november 2019

Onlangs heeft de Truck Academy van Summa Automotive een complete IVECO Daily motor met versnellingsbak in ontvangst genomen. Rick van der Velden, teamleider Automotive binnen het Summa College, spreekt vol enthousiasme hierover: “We zijn blij en trots dat we alle merken nu vertegenwoordigd hebben in onze leerwerkplaats. Op deze manier kunnen we het brede scala aan mogelijkheden ook laten zien aan de aankomende monteur.”

De Truck Academy van Summa Automotive wil de student graag laten kennismaken met verschillende technieken, ongeacht bij welk merk ze werken, met als doel om hen breed op te leiden. Rick van der Velden licht de keuze voor de bestelwagenmotor graag toe: “We zien heel sterk dat de milieu-uitstoot een grote rol gaat spelen. Daarnaast zien we dat veel transport niet meer de grote steden in mag. Je ziet dat men in de randgebieden van de steden ook over gaat naar lichtere bedrijfswagens en vanuit daar de distributie plaatsvindt naar de klant/afnemer of particulier. We zien ook steeds meer dat merken en de truckdealers een lichtere lijn hebben.
Wij willen dat een monteur in een bedrijf niet in een hokje wordt opgeleid, maar juist breed inzetbaar is. Dit zijn voor ons allemaal redenen om onze pijlen op de bedrijfswagens te richten.

Inzetbaarheid motor
“Wij gaan de complete motor inzetten voor het onderdeel sleutelvaardigheid, componentherkenning en het stellen van diagnoses, bij de leerlingen uit het eerste jaar. Daarnaast zullen de leerlingen uit leerjaar 2, 3 en 4 aan de slag gaan om preparaties aan het motorblok te verrichten.”
IVECO NLS

Pasquale De Luca, Parts Account Manager bij IVECO NLS: “Toen ik in contact kwam met de Truck Academy van Summa Automotive werd snel duidelijk dat de aankomende monteurs meer als een allround monteur ingezet moesten worden. Met veel plezier heb ik dan ook een van de nieuwste Daily Euro 6 motoren compleet bij de Truck Academy afgeleverd. Naast de truckmotoren kunnen de leerlingen nu ook sleutelen aan een bedrijfswagenmotor die beschikt over de meest recente en geavanceerde technieken. Bovendien ben ik zeer enthousiast dat de studenten nu ook kennis maken met een IVECO motor.”

Over Iveco
Iveco ontwerpt, maakt en verkoopt een uitgebreid gamma lichte, middelzware en zware bedrijfswagens, off-road trucks, stads- en streekbussen en touringcars, evenals speciale voertuigen voor bijvoorbeeld brandbestrijding. Iveco telt meer dan 25.000 werknemers en heeft 24 productiefaciliteiten in 11 verschillende landen, waar gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën die in 6 onderzoekscentra zijn ontwikkeld. Behalve in Europa is de onderneming ook actief in China, Rusland, Australië en Latijns-Amerika. Dankzij meer dan 5.000 servicepunten in ruim 160 landen kunt u overal ter wereld waar een Iveco voertuig aan het werk is, rekenen op een adequate technische ondersteuning.