Beursprimeur in Gorinchem: Scania toont R540 met gloednieuwe 13-liter 540 pk motor

Breda, 2 september 2019

Onlangs introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter Euro 6 motor met een vermogen van 540 pk. Op Transport Compleet staat een Scania R540 die is uitgerust met deze gloednieuwe krachtbron. De motor levert een brandstofbesparing tot 2 procent dankzij een lagere interne wrijving, een nieuwe turbo en diverse andere verfijningen aan het motorplatform. Onlangs kreeg de 13-liter motor, voor het derde jaar op rij, de prestigieuze Green Truck of the Year Award in een directe confrontatie met de belangrijkste concurrenten.

Uiteraard beperkt de aanwezigheid van Scania op de beurs zich niet alleen tot de voertuigen. Voor de professionele vervoerder is de ondersteuning via een uitgebreid pakket services minstens zo belangrijk. Hiervoor zullen medewerkers van Scania Finance, Scania Insurance, Premium Services, Connected Services en Parts ook in Gorinchem aanwezig zijn.

Zo maakt Scania Driver Services op de stand voor klanten een snelle analyse van het rijgedrag van de chauffeurs om direct vast te stellen welke efficiencyverbeteringen er nog te realiseren zijn.

U vindt Scania op Transport Compleet Gorinchem op stand B120. De beurs vindt plaats van 3 t/m 5 september a.s. in de Evenementenhal te Gorinchem.

Over Scania
logo ScaniaScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 4.000 medewerkers verdeeld over de fabrieken in Zwolle en Meppel en 40 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd ca. 50.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2018 bedroeg de netto-omzet SEK 137,1 miljard en was de nettowinst SEK 13,8 miljard.