Scania op Transport Compleet Gorinchem 2019

Focus op 50 jaar V8, duurzaamheid en Driver Services

Breda, 6 augustus 2019

Het zal niemand zijn ontgaan. Dit jaar bestaat Scania’s legendarische V8 motor 50 jaar en gedurende heel 2019 wordt daaraan de nodige aandacht geschonken. Ook deze editie van Transport Compleet vormt daarop geen uitzondering. Het huidige programma Scania V8 motoren is uniek in de branche en levert zowel de nodige brute kracht voor elke zware toepassing als een duurzame en zuinige transportoplossing. Op de stand in Gorinchem presenteert Scania haar Special Edition S650 V8, die speciaal voor dit jubileumjaar is ontworpen. De tweede trekker op de stand is uitgerust met een 13-liter SCR-only motor; de zuinigste diesel/HVO motor in de geschiedenis van Scania. Onlangs kreeg deze motor, voor het derde jaar op rij, de prestigieuze Green Truck of the Year Award in een directe confrontatie met de belangrijkste concurrenten.

Zo maakt Scania Driver Services op de stand voor klanten een snelle analyse van het rijgedrag van de chauffeurs om direct vast te stellen welke efficiencyverbeteringen er nog te realiseren zijn.

U vindt Scania op Transport Compleet Gorinchem op stand B120. De beurs vindt plaats van 3 t/m 5 september a.s. in de Evenementenhal te Gorinchem.

Over Scania
logo ScaniaScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 4.000 medewerkers verdeeld over de fabrieken in Zwolle en Meppel en 40 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd ca. 50.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2018 bedroeg de netto-omzet SEK 137,1 miljard en was de nettowinst SEK 13,8 miljard.