SUEZ, HAVI en Scania slaan handen ineen voor verduurzaming van de logistieke activiteiten bij McDonald`s

Breda, 16 juli 2019


SUEZ, HAVI en Scania slaan de handen ineen voor de verdere verduurzaming van de logistieke activiteiten bij McDonald`s met de ingebruikname van een Scania Hybrid van de nieuwste generatie. Deze truck maakt gebruik van een hybride aandrijflijn waarbij een elektromotor de standaardmotor ondersteunt. Hierbij wordt op de snelweg veel brandstof bespaard terwijl op het terrein van McDonald's full-electric en zero-emission wordt gereden.

De hybride truck is uitgerust met speciale apparatuur om in 1 stop alle vrij komende grondstoffen gescheiden van elkaar op te halen en af te voeren. Hiermee intensiveren de drie partijen het recyclingproces en verkleinen ze de voetafdruk in de afvalstroom aanzienlijk. Het is de bedoeling dat het voertuig de laatste kilometers vanaf de provinciale weg of snelweg elektrisch gaat afleggen. Ook de apparatuur om het afval in te zamelen werkt vanaf dan op elektriciteit. Zo vinden alle activiteiten op en rond het terrein van McDonald`s zero-emission plaats. Op iedere route zitten tussen de 11 en 13 restaurants.

Samenwerking
HAVI en Scania werkten al eerder internationaal samen om de ecologische voetafdruk van de logistiek bij McDonald`s te reduceren. In 2017 werden internationale afspraken gemaakt om het aantal door diesel aangedreven voertuigen terug te dringen en over te schakelen naar alternatieve brandstoffen, zoals modellen die rijden op gas of hybride voertuigen. Eerder werden, in Nederland, al trucks op LNG en HVO ingezet in de logistieke keten van McDonald's. Met deze nieuwe Scania Hybrid wordt de volgende stap gezet in dit proces.

McDonald's, HAVI en SUEZ werken al jaren samen aan het leveren van de meest duurzame transport- en afvalverwerkingsoplossingen in de markt. De gecombineerde schaalgrootte maakt het mogelijk innovaties te testen en ook op te leveren. Ook voor de toekomst hebben de drie organisaties een duidelijk stappenplan om voorop te blijven lopen in de sector. Zo komt er tegen 2025 een dieselverbod in de binnensteden, wat betekent dat het essentieel is om innovaties en veranderingen zo snel mogelijk te realiseren.

Over de Scania Hybrid
De nieuwe Scania P320 Hybrid is een HEV en heeft een 320 pk vijfcilinder Euro 6 motor die parallel werkt met een elektromotor die een vermogen van 177 pk (133 kW) en een koppel van 1.050 Nm genereert. Het lithium-ion oplaadbare accupakket is afgeregeld op 7,4 kWh om een lange levensduur te garanderen. De 320 pk dieselmotor werkt ook probleemloos met de hernieuwbare brandstof HVO
(Hydrotreated Vegetable Oil). Zo biedt het voertuig op de langere termijn de mogelijkheid om, over de gehele inzet, de CO2 uitstoot tot 92% te reduceren.

Over HAVI
HAVI is een wereldwijd, in particulier eigendom, bedrijf dat zich richt op het innoveren, optimaliseren en beheren van de Supply Chains van toonaangevende merken. Door diensten aan te bieden op het gebied van Marketing Analytics, Ontwikkeling en Inkoop van (verkooppunt)verpakkingen, Supply Chain management, logistiek en afvalmanagement, werkt HAVI samen met bedrijven om uitdagingen van groot tot klein aan te pakken in de gehele Supply Chain. HAVI, opgericht in 1974, heeft meer dan 10.000 werknemers in dienst en bedient klanten in meer dan 100 landen. De Supply Chain services van HABI worden aangevuld met diensten ter verbetering van de klantenbinding die worden aangeboden door het aan ons gelieerde bedrijf The Marketing Store. Ga voor meer informatie naar www.HAVI.com

Over SUEZ
SUEZ Recycling & Recovery Netherlands (ruim 2.000 medewerkers) maakt deel uit van SUEZ. Een internationale organisatie die innovatieve en duurzame oplossingen aanbiedt voor afval en grondstoffen, energie, water en milieu. Wereldwijd verwerkt SUEZ 17 miljoen ton afval, waarmee het bedrijf 3,9 miljoen ton secundaire grondstoffen produceert en 7 terawattuur hernieuwbare energie opwekt.

In Nederland zamelt SUEZ het afval in van 530.000 huishoudens en 80.000 bedrijven en instellingen. In nauwe samenwerking met klanten en partners maakt SUEZ van dit afval grondstoffen voor nieuwe producten. SUEZ nodigt iedereen uit om mee te doen met de grondstoffenrevolutie. Samen kunnen we afval recyclen en sparen we de grondstoffen van de aarde. Zie ook: www.SUEZ.nl

Over Scania
logo ScaniaScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 4.000 medewerkers verdeeld over de fabrieken in Zwolle en Meppel en 40 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd ca. 50.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2018 bedroeg de netto-omzet SEK 137,1 miljard en was de nettowinst SEK 13,8 miljard.