Scania gaat in Meppel investeren in een nieuwe paintshop

Breda, 4 april 2019

Scania heeft besloten om de exterieurdelen van de vrachtwagencabine in eigen beheer te gaan primeren. Hiertoe investeert Scania in twee volautomatische grondlakstraten.

De nieuwe grondlakstraten worden gekoppeld aan de reeds bestaande automatische toplakstraten in haar fabriek voor ‘painted parts’ in Meppel. De beide grondlakstraten, die in totaal uit 8 lakrobots bestaan, worden gerealiseerd in een nieuw gebouw. Voor de nieuwe grondlakstraten zal gebruik worden gemaakt van de modernste technologie. Door de investering zal de kwaliteit van de gelakte exterieurdelen verder toenemen en zullen de totale lakkosten voor Scania afnemen.

De nieuwe automatische lakstraten zullen naar verwachting eind 2021 operationeel zijn. Met deze nieuwe paintshop onderstreept Scania het belang van Meppel als productielocatie voor de toekomst.

Het gaat goed met de verkoop van zwaardere vrachtwagens volgens Managing Director Scania Production Meppel B.V. Erik de Gilde. En dat merken ze bij Scania ook. De vrachtwagens worden onder andere in de vestiging in Zwolle gebouwd. In Meppel krijgen ze kleur in volautomatische lakstraten. "We lakken in Meppel op dit moment per dag zo'n 12.000 onderdelen. Goed voor 350 vrachtwagens." De onderdelen gaan naar Zwolle, maar worden ook geproduceerd voor vestigingen van Scania in Azië, Afrika en Australië.

Bij Scania Production Meppel B.V. zijn momenteel 650 medewerkers werkzaam. Met de nieuwe investering zal de werkgelegenheid in Meppel verder toenemen.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.