Vijfhonderdste Scania voor Tielbeke Transport

Breda, 3 december 2018

V.l.n.r. Jos Leerkes, Account manager Scania, Henk Feijen, Regiodirecteur Scania, Jos Heitbrink, Robert Tielbeke, Arie Zonneveld, Arjan Bakker, Workshop manager Scania Lemelerveld, Jo Tielbeke en Richard Tielbeke.
Onlangs werd uit een order van totaal 26 stuks de 500e Scania afgeleverd aan Tielbeke Transport uit Lemelerveld. De truck, een G450A4x2NA met een G17 dagcabine, wordt door Tielbeke ingezet als LZV combinatie voor het transport voor o.a. Albert Heijn en Abbott. Tielbeke heeft wederom voor Scania gekozen onder andere vanwege de hoge mate van betrouwbaarheid, het gunstige brandstofverbruik en het gunstige chauffeursimago.

Om te voldoen aan de logistieke vraagstukken van de opdrachtgevers van Tielbeke is het wagenpark van Tielbeke erg gevarieerd. De vloot bestaat uit zowel trekkers als bakwagens in verschillende configuraties, cabineuitvoeringen en motorvarianten; zowel diesel als LNG. Alle voertuigen zijn ondergebracht in een full service reparatie/onderhoudscontract en worden vakkundig onderhouden door werkplaats Scania Lemelerveld.

Tielbeke is een logistiek familiebedrijf dat in 1958 is opgericht. Het hoofdkantoor staat in Lemelerveld en het warehouse ten behoeve van palletopslag en -fulfilment (25.000 m2) bevindt zich in Zwolle. Het bedrijf werd destijds opgericht door Jo en Arnold Tielbeke; later aangevuld met Jos Heitbrink.

>Bij de aflevering van de vijfhonderdste Scania waren Algemeen directeur Robert Tielbeke en Fleetmanager Richard Tielbeke aanwezig. De eerste's werden destijds door de oprichters gekocht bij Beers Zwolle, dat toen geleid werd door Arie Zonneveld. Deze was nu, samen met Jo Tielbeke en Jos Heitbrink, ook bij de overdracht van de vijfhonderdste Scania aanwezig.

Met specialisaties als fijnmazige distributie in de food- of retailmarkt en warehousing, heeft Tielbeke Transport dagelijks zo’n 220 voertuigen in de Benelux op de weg. Het bedrijf zet zich actief in voor efficiënte en schone distributie in de stedelijke omgeving en is altijd op zoek naar mogelijkheden om de impact op het milieu en de omgeving verder te verlagen. Zo participeert Tielbeke in een tweetal distributienetwerken, rijdt men dagelijks met LZV’s tussen distributiecentra en zet men LNG-trucks in.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.