DB Schenker bevoorraadt RAI Amsterdam met Scania LNG

Duurzame en efficiënte logistiek

Breda, 12 november 2018

Van 10 tot en met 16 november zet DB Schenker als proef een Scania LNG-truck in voor de bevoorrading van RAI Amsterdam. De inzet van het LNG-voertuig vormt onderdeel van een duurzamere logistieke opzet.

Duurzaamheid is een belangrijk focuspunt van de logistiek dienstverlener met activiteiten over de hele wereld. Ook bij de businessunit Fairs, Events & Special Products weegt dit zwaar mee in het partnership met RAI Amsterdam: “Als logistiek partner organiseren we niet alleen logistieke activiteiten rondom de RAI, maar hebben we ook een verantwoordelijkheid naar de omgeving waarin we werken. Samen met de RAI kijken we naar een verduurzaming van de logistieke processen. Uiteraard maken de voertuigen hiervan ook deel uit,” aldus Özkan Aksoy, verantwoordelijk voor Fairs National bij Schenker Logistics Nederland. “Dat gasvoertuigen een stuk stiller en schoner zijn is algemeen bekend, maar we kijken nu met name naar de operationele inzet van een gasvoertuig. Met deze proef kunnen we dat in de dagelijkse praktijk ervaren.”

LNG resulteert niet alleen in een lagere emissie, de truck met de gasmotor is ook beduidend stiller. De Scania LNG-truck heeft het Piek QuietTRUCK-certificaat. Naast de proef met de Scania LNG speelt de overslagfaciliteit van 3.800 m2 in Beverwijk als hub een rol in de logistieke opzet. Toeleveranciers leveren hier hun materialen aan, waarna DB Schenker het materiaal tijdens verkeersluwe periodes bij de RAI aanlevert.

DB Schenker is een toonaangevende dienstverlener in wereldwijde logistiek. Zij ondersteunen industrie en handel in de mondiale uitwisseling van goederen door middel van landtransport, wereldwijde lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supplychainmanagement. De value-added services zorgen ervoor dat de goederenstroom probleemloos verloopt en dat supplychains gestroomlijnd blijven en optimaal succes kunnen boeken. DB Schenker neemt topposities in in de auto-industrie, technologie, consumptiegoederen, beurslogistiek, speciale transporten en speciale evenementenlogistiek. Schenker Logistics Benelux beschikt over een netwerk van 34 kantoren en logistieke centra.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.