DAF 90 jaar festijn op Truckstar Festival

Eindhoven, 23 juli 2018

DAF viert op het Truckstar Festival (28 en 29 juli 2018) uitgebreid het 90-jarig jubileum. De XF 90th Anniversary Edition, waarvan er maar 250 worden gebouwd, prijkt op de stand van DAF op het beursplein van TT Circuit in Assen, waar het Truckstar Festival als vanouds plaatsvindt. Een andere blikvanger is de Wheels of Fortune DAF-creatie van Jelle Schouwstra, waarvan de bouw de afgelopen maanden online was te volgen.

DAF Nederland ziet het Truckstar Festival als de ideale plek om het jubileum met chauffeurs en de talloze truckfans te vieren. Het wordt een onvergetelijk festijn, dat in samenwerking met DAF dealer Sent Waninge wordt ingekleurd. Met de al genoemde prachtige specials, zoals de XF 90th Anniversary Edition en de DAF Wheels of Fortune, maar ook met met een legendarische oldtimer, de DAF FT 3600 van Kruisdijk Transport. Dealer Sent Waninge presenteert een fraaie DAF special demo XF 530 plus de nieuwe DAF XF van Verkeersschool Wierks.

Collectie DAF miniaturen en #DAFTruckstar foto-print-actie
Verder is Theo’s DAF Museum van de partij met een zeer bijzondere collectie DAF miniaturen. Bij de DAF promotrailer kunnen bezoekers meedoen aan de #DAFTruckstar foto-print-actie. Of een van de vele DAF merchandise artikelen kopen.

Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland
Tijdens het Truckstar Festival is er op zondag 29 juli de ‘Verkiezing Mooiste Truck van Nederland’. Daarvoor zijn vele prachtig gestileerde trucks genomineerd, waaronder 4 DAF’s. Allemaal strijden ze om die felbegeerde titel.

Druk bezocht
Het Truckstar Festival trekt al jaren vele truckliefhebbers uit heel Europa. In 2017 waren er op het evenement zo’n 2.200 vrachtauto’s en bijna 55.000 bezoekers. Het kloppend hart van het binnenterrein - de paddock - is het beursplein. Daar is de stand van DAF te vinden. Daarnaast zijn er tal van stands met bijvoorbeeld truckaccessoires en schaalmodellen. Ook staan hier andere bedrijven die actief in de transportsector zijn. Naast het beursplein is er ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.

logo DAF TrucksZowel op zaterdag als op zondag vinden er op het rechte stuk van het TT Circuit de hele dag shows plaats, zoals caravanraces en chauffeursspelen maar ook optredens van volbloed racetrucks. Het Truckstar Festival is te bezoeken op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.