DAF XF 90th Anniversary Edition voor 90 jaar J.W.J. Rumping & Zonen b.v.

Eindhoven, 27 juni 2018

J.W.J. Rumping & Zonen B.V. bestaat in 2018 exact 90 jaar, net als DAF. Voor Rumping een mooie gelegenheid om zichzelf een speciale truck cadeau te doen: een DAF XF 90th Anniversary Edition: nummer 28 uit de totale oplage van slechts 250 exemplaren. De auto heeft dan ook een symbolische waarde binnen het wagenpark van het transportbedrijf. De jubileumversie van de DAF XF is onlangs geleverd door dealer Truckland.

“We bestaan dit jaar 90 jaar, DAF ook. Dat vonden wij een mooie gelegenheid om deze jubileumversie te kopen. Want het is toch een mijlpaal in het bestaan van een onderneming”, zegt Jaap Rumping Junior, die samen met broer Niels en vader Jaap Senior de directie van J.W.J. Rumping & Zonen B.V. vormt. “Het speciale jubileummodel vormt het paradepaardje van ons wagenpark met in totaal 75 voertuigen. De 90th Anniversary Edition heeft voor ons echter wel een symbolische waarde.”
De DAF XF 90th Anniversary Edition wordt geleverd in de kleuren blauw, zwart en rood. Rumping heeft gekozen voor rood omdat die het dichtst de rode Rumping-huisstijl benadert. “De auto krijgt verder alleen de opvallende Rumping-belettering. Al onze trucks die dit jaar aan ons wagenpark worden toegevoegd, krijgen een speciale sticker op de portieren met de tekst ‘1928-2018’ om te benadrukken dat we al negen decennia bestaan. Dit jaar zijn dat sowieso nog vijf exemplaren van de DAF XF 480 4x2 met Super Space Cab.”

Al jaren DAF
Rumping is al jaren trouwe DAF-klant. “De prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend en de trucks zijn betrouwbaar. Het is een fijn merk om mee samen te werken door de korte lijntjes met de dealer. De trucks hebben verder een ruime cabine en ook het brandstofverbruik is zeer aangenaam. Bovendien is de levering van onderdelen – onderhoud doen we namelijk zelf – altijd supersnel”, zegt Jaap Rumping Junior.

Met zijn extra uitgebreide en luxueuze uitrusting, de exclusieve striping en de subtiele designelementen is de XF 90th Anniversary Edition een eyecatcher. Op de voorkant glimt het historische DAF-logo je tegemoet en ook in het interieur komt dit iconische beeldmerk op meerdere plekken terug. De Anniversary Edition is uitsluitend leverbaar als 4x2 trekker, met riante Super Space Cab en met de krachtige PACCAR MX-13 motor met 390 kW/530 pk.

logo DAF Trucks“We gaan op naar 100 jaar Rumping, net zoals DAF zal doen. Wie weet kunnen we over tien jaar samen vieren dat we 100 jaar bestaan”, besluit Rumping Junior. De onderneming richt zich voornamelijk op staaltransport, bulktransport en het vervoer van klasse 8 chemicaliën (ADR-transport). Ook het transport van kratten, boxen en machineonderdelen valt onder de werkzaamheden.