Specials van the new DAF XF/CF op TKD 2018

Eindhoven, 25 mei 2018

DAF is op de Technische Kontakt Dagen (TKD) in Almere prominent aanwezig. Op de stand zijn drie speciale trucks te zien die voor een breed aantal toepassingen inzetbaar zijn. Het gaat om de DAF FAQ CF 450 (8x2), de DAF FAS XF 450 (6x2) en de CF 480 FAD Construction uitgevoerd als 10x4 met een extra 5e as van Estepe. Drie varianten van The New XF/CF, die eerder dit jaar zijn bekroond met de titel ‘International Truck of the Year 2018’. DAF omringt de perfecte trucks met een keur aan diensten, waarover ook uitgebreid informatie is te verkrijgen op de TKD 2018.

De nieuwe DAF XF en CF zijn afgelopen jaar geïntroduceerd. Het gaat om compleet nieuwe trucks met zeer efficiënte motoren, versnellingsbakken (TraXon) en achterassen. Samen met de nieuwe en compacte en lichtere systemen voor nabehandeling van uitlaatgassen, de geavanceerde software en aerodynamische optimalisatie is een indrukwekkende brandstofbesparing en CO2-reductie van maar liefst 7% bereikt.

Lange onderhoudsintervallen
Door gewichtsverlaging zijn hogere laadvermogens mogelijk bij de nieuwe XF en CF. De onderhoudskosten pakken beduidend lager uit dankzij de verlengde service-intervallen naar 200.000 km. Daarnaast biedt DAF talrijke diensten om de efficiency te maximaliseren.
Met slimme reparatie- en onderhoudscontracten en gunstige financieringsvoorwaarden is de opbrengst per kilometer verder te verhogen. En natuurlijk is er aandacht voor de chauffeur. DAF ondersteunt hem of haar het beste uit de truck te halen.

Af fabriek maximale ondersteuning
De DAF XF en CF lenen zich perfect voor opbouw en ombouw. Voor bezoekers van de TKD 2018 zijn dat belangrijke aspecten. Zo is de speciaal aangepaste 5-asser Construction uitermate geschikt voor kipper- en haakarmapllicaties. De DAF 8x2 FAQ staat tentoongesteld met flatbed Hyva kraan en de 6x2 FAS is te bewonderen met een haakarmsysteem van VDL.

logo DAF Trucks
DAF levert af fabriek veel oplossingen. Dealers hebben een uitgebreid netwerk specialisten in opbouw en ombouw, zodat een ‘one-off’ truck op maat perfect is te arrangeren. Ook de levering van onderdelen is goed geregeld. Naast originele onderdelen van DAF en PACCAR motoren bieden de dealers ook meer dan 70.000 universele TRP Truck & Trailer Parts voor alle merken trucks en trailers.