Team van Scania Someren plaatst zich voor de wereldfinale

Scania Top Team competitie


Het Top Team van Scania Someren – links op de foto – gaat naar de wereldfinale van Scania Top Team om daar Nederland te vertegenwoordigen.
Breda, 30 april 2018

In het Italiaanse Trento hebben de technici van Scania Someren zich het afgelopen weekend geplaatst voor de wereldfinale van de Scania Top Team competitie. Hiermee scharen de Nederlanders zich bij de beste Scania monteurs ter wereld. In Trento vonden de regionale finales plaats waarin nationale teams vanuit heel Europa met elkaar streden om een felbegeerde plaats in de wereldfinale. Scania Someren pakte daar één van de twee finaleplekken; de andere plek ging naar Scania Finland. In februari van dit jaar won Scania Someren de Nederlandse nationale competitie. De wereldfinale vindt in december van dit jaar plaats in Södertälje, Zweden.
Het topteam van Scania Someren bestaat uit de volgende deelnemers: Nick Reemers, Frank Dielissen, Jan Philipsen, Robert van Horrik en Jim Janssen (Top Team Coördinator: Jos Vogels).

Een trotse Service manager René Wijshake vergezelde zijn technici naar Trento en zag hen daar voldoende punten scoren voor een plek in de wereldfinale. “Ik ben ontzettend trots op mijn team dat ze in dit zware deelnemersveld hun hoofd koel hebben gehouden en zich professioneel zijn blijven gedragen.” In de regionale finale moesten de technici van Scania Someren het opnemen tegen Spanje, Denemarken, IJsland, België en Rusland.

Scania Top Team is een competitie die de toptalenten binnen Scania in de spotlights zet en ze het podium biedt waarop ze recht hebben. Geheel binnen de filosofie van 'continu verbeteren' van Scania is het uitgegroeid van een nationaal trainingsevenement 25 jaar geleden tot een wereldwijd trainingsprogramma vandaag de dag waaraan maar liefst 8.000 medewerkers uit 70 landen deelnemen. In zes regionale finales wordt beslist welke teams er naar de wereldfinale gaan. Een team bestaat uit maximaal vijf personen, samengesteld uit technici en een partsmedewerker uit één werkplaats. De teams krijgen opdrachten te vervullen die alle disciplines van een werkplaats omvat. Hierin wordt zowel de theoretische kennis grondig getoetst als wordt hen ook gevraagd diverse technische problemen zo snel mogelijk op te lossen. Maar ook moeten bijvoorbeeld obstakels in het verkrijgen van de juiste onderdelen worden overwonnen. Hiervoor is goed gekwalificeerd servicepersoneel nodig. Top Team is eveneens een belangrijk middel om zaken op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid te bevorderen.

Teamwork, service- en oplossingsgericht denken en een goede motivatie zijn essentiële bouwstenen voor een succesvol team. Scania Top Team heeft tot doel deze competenties optimaal aan te spreken. Successen en tegenslagen worden gedeeld en verwerkt. De opgedane kennis en ervaring dienen als vertrekpunt voor de volgende opdracht. Het resultaat is een maximaal gemotiveerd team dat in de praktijk de gehele werkplaats stimuleert de klant de beste service te verlenen en de stilstand van de voertuigen tot een minimum te beperken. De competitie verhoogt het algemene kwaliteitsniveau van het Scania servicenetwerk.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.