Acht New Generation Scania’s voor Beko Groothandel

Eerste klantenvoertuigen geproduceerd door Scania Production Zwolle


Erik Veltkamp, vestigingsmanager van Beko Groothandel BV – Meppel (M); Jos Leerkes, Account manager van Scania Zwolle (L); Henk Feijen, Regiodirecteur Scania regio Noord (R)
Breda, 24 januari 2018

Onlangs zijn er acht stuks Scania G370 4x2 trekkers afgeleverd aan Beko Groothandel BV. Deze trekkers zijn de eerste New Generation Scania’s die door Scania Production Zwolle zijn geproduceerd voor een Nederlandse klant. Alle trekkers zijn voorzien van de nieuwe 370 pk motor met SCR-only techniek en Miller nokkenas. De zuinige 13-liter motor levert ruim voldoende trekkracht en een goede motorrespons. Beko Groothandel heeft gekozen voor de G-slaapcabine. Deze cabine combineert een lage instap met een luxueuze en stoere uitstraling en een riante werkplek voor de chauffeur. Verder zijn de trekkers voorzien van de vernieuwde Scania Opticruise.

De goede ervaringen met de huidige Scania’s in het wagenpark van Beko Groothandel hebben een grote rol gespeeld bij de keuze voor de acht nieuwe trekkers. Ook de goede relatie met en het hoge serviceniveau van de Scania vestiging in Zwolle was een belangrijk argument. Tijdens de beoordeling van de offertes hebben de chauffeurs hun oordeel mogen geven over het aan te schaffen merk. Unaniem kozen ze voor Scania.

De trekkers zijn geleverd door de Scania vestiging te Zwolle en worden gestationeerd bij de Beko Groothandel vestigingen Meppel ( 6 stuks ) en Veghel ( 2 stuks). Ze zijn volledig connected en zijn ondergebracht in een Full service reparatie/onderhoudscontract, waarbij de Scania vestigingen tevens de onderhoudsplanning voor hun rekening nemen d.m.v. onderhoud met flexibele plannen en remote diagnostics. Hierdoor wordt de klant volledig ontzorgd.

Beko Groothandel is een groothandel in bakkerijgrondstoffen. Dagelijks rijden er ruim 50 trucks met oplegger om de ca 1.700 zelfstandige bakkers van grondstoffen te voorzien. Dit geschiedt vanuit 4 distributiecentra . Alle bakkers worden just-in-time beleverd, zodat ze zelf geen of weinig voorraden hoeven te hebben. Dit bevoorraden gebeurd met een modern wagenpark, waaraan dus onlangs 8 Scania’s zijn toegevoegd

Beko Groothandel BV is een van de dochterondernemingen van Coöperatieve Vereniging Beko u.a. Als enige bakkerscoöperatie in Nederland bundelt de coöperatie kennis en ervaring uit het hele land. Beko is altijd dichtbij, evenals de persoonlijke service van de dochterondernemingen. Hierdoor vindt elke bakker, groot en klein, brood- en banketspecialist, in Beko het ideale verlengstuk van zijn onderneming.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.