Scania pakt uit op Mega Trucks Festival

Breda, 13 december 2017


De zuinigste chauffeur van Nederland mag zich een week lang ontfermen over een New Generation Scania R450.
Tijdens het komende Mega Trucks Festival – op 16 en 17 december a.s. in de Brabanthallen te Den Bosch – pakt Scania stevig uit. De presentatie staat volledig in het teken van de New Generation Scania. Er wordt een complete hal ingericht met 50 klantenvoertuigen van de nieuwste generatie en ook elders in en rond het complex vindt men diverse fraaie demovoertuigen. In Nederland zijn inmiddels ruim 750 Scania’s van het nieuwste model afgeleverd.

Op het buitenterrein vinden ook diverse activiteiten plaats. Eén daarvan is de chauffeurscompetitie van de zuinigste chauffeur van Nederland georganiseerd door het OSC; de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten. Deze organiseert op zaterdag de officiële competitie waarbij de ultieme landelijke winnaar wordt gekroond. Op zondag kunnen de bezoekers van de beurs hun vaardigheden tonen op het parcours bij de Brabanthallen. Scania presenteert zich tijdens deze competitie nadrukkelijk door zowel voertuigen voor de deelnemers als prijzen voor de winnaars ter beschikking te stellen. De zuinigste chauffeur verdient de zuinigste truck op de markt is daarbij het uitgangspunt. Naast de fraaie prijzen die de finalisten kunnen winnen, mag de ultieme winnaar een week lang gebruik maken van een New Generation Scania R450. Naast de mensen van het OSC zijn er ook trainers van Scania Driver Services tijdens de competitie aanwezig.

Mega Trucks Festival vindt plaats op 16 en 17 december a.s. en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres van de Brabanthallen is Diezekade 2, 5222 AK Den Bosch.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.