Eerste New Generation Scania rolt in Zwolle van de band

Breda, 30 november 2017


Magnus Ivansson (L), Managing Director van Scania Production Zwolle, overhandigt de sleutels van de eerste Zwolse New Generation Scania aan Janko van der Baan, Managing Director Scania Benelux.

Bij Scania Production Zwolle is de allereerste New Generation Scania van de Pollux-lijn gerold. De sleutels van deze NGS R450 werden door Magnus Ivansson, MD Scania Production Zwolle, uitgereikt aan Janko van der Baan, MD Scania Benelux. Dit voertuig is de start van een nieuw hoofdstuk van de Zwolse Scaniafabriek. Slechts enkele dagen daarvoor rolde van diezelfde lijn nog het huidige model. Magnus Ivansson: “Ik geef een groot compliment aan iedereen die, direct of indirect, betrokken is bij deze ombouwoperatie. Zeker in een periode waarin de productie van de hele fabriek op een recordhoogte ligt.” Wanneer de volledige ombouwoperatie zal zijn afgerond heeft Zwolle - de grootste Scania assemblagefabriek ter wereld - een capaciteit van meer dan 200 chassis per dag.

Binnen de fabriek van Scania Production Zwolle is de Pollux assemblagelijn nu geschikt om het nieuwe truckmodel te produceren. De Pollux-lijn is binnen de fabriek de laagvolumelijn. Op de Castor-lijn, de hoogvolumelijn, worden nog de PGR chassis van het huidige model gebouwd. Deze zal gedurende de eerste helft van 2018 overschakelen naar het nieuwe model.

MD Magnus Ivansson en de projectleiders toonden zich zeer tevreden over de eerste chassis die van de band rolden. “Onze mensen die deze truck hebben gebouwd zijn in Zweden getraind en hebben ook in Frankrijk meegedraaid,” licht Magnus IVansson toe. “De kwaliteit van de trucks ligt op een zeer hoog niveau en belooft veel voor de komende maanden waarin stap voor stap de volgende fases van het ombouwproces plaatsvinden.
Magnus Ivansson: “Ik geef een groot compliment aan iedereen die, direct of indirect, betrokken is bij deze ombouwoperatie.”
De betrokkenheid van alle medewerkers bij deze ombouw is groot en dat heeft zich nu vertaald in een fantastische eerste truck.” De ambities werden nog eens extra benadrukt doordat tegelijkertijd 168 tijdelijke medewerkers een vast contract kregen aangeboden.

de eerste NGS krijgt een plek in de demovloot van Scania Benelux. MD Janko van der Baan: “Wij zijn trots als Business Unit dat nu ook hier in Nederland de productie van de NGS gestart is. Het nieuwe truckplatform is een groot succes. De vraag is groot. Het kan voor ons niet snel genoeg gaan.”

Scania Production Zwolle investeert op dit ogenblik niet alleen in een nieuwe productielijn. De klantspecifieke aanpassingen aan de chassis vinden plaats in de Fit For Use (FFU) locatie. Deze wordt nu grondig aangepakt.
Magnus Ivansson: “Er wordt een compleet nieuwe hal gebouwd om de FFU activiteiten nog beter in het proces op te nemen. Bovendien gaat deze nieuwe hal ook een belangrijke rol spelen in de productie van de nieuwe defensievoertuigen.”

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.