Elektrische aandrijving voor alle modellen van Mercedes-Benz Vans

23 november 2017

  • eVito in 2018 op de Duitse markt, in 2019 beschikbaar voor de BeNeLux
  • Andere modelreeksen volgen vanaf 2019
  • Snelle implementatie van de eDrive@VANs strategie met vijf pijlers: holistisch ecosysteem, branchekennis, winstgevendheid, co-creatie en technologieoverdracht
  • One-stop shop: state-of-the-art voertuigen, solide laadinfrastructuur, service op locatie en connectiviteitsdiensten

Mercedes-Benz Vans gaat van al zijn modellen een variant met elektrische aandrijving aanbieden. Het eerste model wordt de eVito. De eerste exemplaren worden in de tweede helft van 2018 in Duitsland afgeleverd. Andere modelreeksen volgen vanaf 2019. De toonaangevende bestelwagenfabrikant introduceerde zijn holistische electric vehicle-strategie tijdens de eDrive@VANs workshop in Berlijn. Daarbij lag de focus niet alleen op de elektrische bestelwagen, maar ook op een technologisch ecosysteem dat is toegespitst op de behoeften van de zakelijke gebruikers. Een holistische strategie op basis van vijf pijlers zorgt voor een innovatieve totaaloplossing die de gehele waardeketen omvat. Om dit te kunnen realiseren, werd tijdens de ontwikkeling ingezet op co-creatie met klanten, waarbij de strategische partners en hun branchekennis werden geïntegreerd in het ontwikkelingsproces. De nieuwe eVito is het eerste productiemodel dat is ontwikkeld volgens deze strategische benadering.

“We zijn ervan overtuigd dat elektrische aandrijflijnen een grote toegevoegde waarde hebben, met name bij inzet in de stad. De elektrificatie van onze bestelwagens is echter geen doel op zich. Qua rentabiliteit moeten deze varianten aan dezelfde eisen voldoen als bestelwagens met een conventionele aandrijflijn. Met ons eDrive@VANs?-initiatief laten we zien dat alleen holistische mobiliteitsoplossingen die niet alleen betrekking hebben op de aandrijflijn een goede optie vormen voor onze zakelijke klanten. De eVito is het beginpunt en dit model krijgt navolging in de vorm van de nieuwe generatie Sprinter en de Citan”, aldus Volker Mornhinweg, directeur van Mercedes-Benz Vans.

 

 

Lees verder ...