DAF XF uitblinker in ‘Transport Exceptionnel’

Eindhoven, juli 2017

Een uitzonderlijke DAF voor uitzonderlijk vervoer, dat is de nieuwe XF 460 FT Low Deck van De Bergjes Chalets & Caravans B.V. Deze fraai uitgevoerde trekker is – samen met trailer en lading van maximaal vijf meter breed – een blikvanger van formaat. De DAF XF blijkt een uitblinker voor dit speciale transport. Voordelen zijn onder meer de fijne automatische transmissie en het bijzonder lage chassis. De nieuwe DAF is geleverd door Allers Bedrijfswagens B.V. in Venlo.

“Het is onze derde DAF, maar de eerste compleet nieuwe. De beide andere DAF’s hebben we gebruikt aangeschaft”, vertelt Hans van den Berg van De Bergjes Chalets & Caravans B.V. “Die twee hebben we nu bijna acht jaar en ze doen het naar volle tevredenheid. Het is een van de redenen waarom we nu voor een nieuwe XF hebben gekozen. We vinden deze nieuwe bovendien mooi en het is een Nederlands product. Dat speelt ook mee.”

Met de DAF’s transporteert De Bergjes chalets en stacaravans naar afnemers in Nederland, maar ook in onder meer België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Van den Berg: “Het is uitzonderlijk vervoer met begeleiding. We hebben een lange, uitschuifbare trailer. De lading is gemiddeld 4,30 meter breed en we kunnen tot maximaal vijf meter. De chauffeurs moeten regelmatig nauwkeurig manoeuvreren, het is vaak centimeterwerk. Dan is de automaat in de XF heel fijn.”


De oude en de nieuwe DAF
“Nieuwe XF is echt heel stil”
De XF 460 met Super Space Cab is verfraaid met verstralers, een spoiler en luchthoorns. Verder zitten er zwaailichten op het dak en oranje LED-knipperlichten in de grille. “Een indrukwekkende en mooie trekker, waarmee wij goed voor de dag komen. En we zijn er bijzonder blij mee. Ten opzichte van onze oudere DAF’s XF merken we dat flinke vooruitgang is geboekt met comfort. Deze nieuwe XF is echt heel stil. Hij is ook uitgevoerd met luchtvering. Fijn voor het comfort, maar ook praktisch. Met die luchtvering kunnen we de bodemvrijheid vergroten om over verhogingen of hobbels te manoeuvreren.”

Een van de grootste aanbieders in Europa
De Bergjes is specialist in de ontwikkeling, bouw en levering van chalets en stacaravans, met vestigingen in Heibloem (Limburg), Kamperland (Zeeland) en in Lütjenburg (Duitsland). In deze marktsector is het bedrijf een van de grootste aanbieders in Europa. 45 jaar geleden werd De Bergjes in Den Haag opgericht door twee broers Van den Berg. Tien jaar later verhuisde het bedrijf naar Limburg. Na enkele jaren nam de huidige directeur, Johan van den Berg, als tweede generatie de leiding over. In de loop der jaren heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. logo DAF TrucksNu wordt het bedrijf niet meer alleen door Johan van den Berg gerund, ook zijn zoon Hans is inmiddels al jaren werkzaam bij De Bergjes.