Truckstar Festival podium the new DAF CF en XF

Eindhoven, juli 2017


Op de foto ‘the new DAF CF en XF’.
Het Truckstar Festival (29 en 30 juli 2017) vormt dit jaar het podium voor de publieke presentatie van the new DAF CF en XF. Daar spelen ze de hoofdrol op de stand van DAF in de paddock van TT Circuit in Assen, waar het Truckstar Festival als vanouds plaatsvindt. Daarnaast strijden vier DAF-trucks samen met andere trucks om de overwinning in de ‘Verkiezing Mooiste Truck van Nederland’.
DAF geeft bezoekers alle informatie over de vele toonaangevende noviteiten van de nieuwe CF en XF. Zoals het tot wel 7 procent lagere brandstofverbruik, de soepel schakelende TraXon automatische transmissies en de bijzonder stille motoren. Opvallend zijn ook de hoogwaardig afgewerkte en comfortabele cabines met een nieuw klimaatbeheers-systeem. Al even opvallend zijn de zeer lange service-intervallen tot 200.000 km. Samen met het lagere verbruik leidt dat tot een zeer aantrekkelijke kilometerkostprijs. De nieuwe CF en XF zijn bovendien fraaie blikvangers. Op het Truckstar Festival stelen ze de show in de opvallende introductiekleur Jamaica Blue.
Bezoekers kunnen op de DAF-stand iedere middag een tijdelijke tattoo laten zetten, met het oude of nieuwe DAF-logo. Ook krijgen ze een gratis presentje, voor regen of zonneschijn.

Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland
Tijdens het Truckstar Festival is er op zondag 30 juli de ‘Verkiezing Mooiste Truck van Nederland’. Daarvoor zijn 24 prachtig gestileerde trucks genomineerd, waaronder vier DAF’s XF. Dat zijn die van Schouwstra Scandinavian Transports B.V., M. Möhlen Transport, William de Zeeuw en Pascal de Jong Transport. Allemaal strijden ze om die felbegeerde titel.

Druk bezocht
Het Truckstar Festival trekt al jaren vele truckliefhebbers uit heel Europa. In 2016 waren er op het evenement zo’n 2.200 vrachtauto’s en meer dan 57.000 bezoekers. Het kloppend hart van het binnenterrein - de paddock - is het beursplein. Daar is de stand van DAF vinden. Daarnaast zijn er tal van stands met bijvoorbeeld truckaccessoires en schaalmodellen. Ook staan hier andere bedrijven die actief in de transportsector zijn. Naast het beursplein is er ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.

logo DAF TrucksZowel op zaterdag als op zondag vinden er op het rechte stuk van het TT Circuit de hele dag shows plaats, zoals caravanraces en chauffeursspelen maar ook optredens van volbloed racetrucks. Het Truckstar Festival is te bezoeken op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.