Tien maal Scania LNG voor St van den Brink

Goede rijeigenschappen geven de doorslag


Gerrit-Jan Mulder, directeur Transportbedrijf St. van den Brink en Zn. BV: “Met name de goede rij-eigenschappen van de Scania LNG voertuigen hebben voor ons de doorslag gegeven.”
Breda, 12 juli 2017

Recent plaatste logistiek dienstverlener St van den Brink bij Scania een order voor 10 stuks LNG voertuigen. De 4x2 trekkers worden uitgerust met de 340 pk Euro 6 motor. Deze LNG motor (Liquefied Natural Gas) biedt met 1600 Nm voldoende koppel om zich moeiteloos door het verkeer te bewegen. De rijeigenschappen benaderen die van een dieselmotor zodat de chauffeurs voldoende trekkracht beschikbaar hebben. Tegelijk biedt de motor alle voordelen van een gasmotor zoals een lagere uitstoot van CO2 en een lager geluidsvolume. Bovendien zijn alle Scania Euro 6 LNG trucks al helemaal voorbereid voor biogas, waarmee de CO2 uitstoot nog verder verlaagd kan worden.

De voertuigen worden uitgerust met Scania Opticruise en dubbele tanks voor een maximale actieradius. Dankzij een 6-jarig full-service reparatie- en onderhoudscontract heeft St van den Brink geen omkijken naar de uptime van de voertuigen. Bovendien zijn zij dankzij het contract verzekerd van voorspelbare kosten rondom de inzet. Scania heeft een ruime ervaring als het gaat om de inzetbaarheid van Euro 6 LNG voertuigen. Deze expertise biedt ruime voordelen voor bedrijven die actief hun milieuvoetprint willen verlagen. De voertuigen worden vanuit Scania Waddinxveen en Scania Amsterdam van service voorzien.

St van den Brink is van origine een familiebedrijf met een rijke historie die terug gaat tot 1945. Het bedrijf heeft haar basis in Ermelo en biedt werk aan ca. 800 medewerkers en beschikt over een vloot van 510 trekkende eenheden. Dankzij de omvang en landelijke dekking kan snel worden ingespeeld op wisselende transportbehoeften. Men is actief in geconditioneerd en niet-geconditioneerd vervoer, bulktransport, huiftransport, bouwmaterialentransport en contractdistributie. Men beschikt over warehouses, wasstraten en werkplaatsen in Ermelo, Wormerveer en Lelystad.
St van den Brink heeft een duidelijke visie op duurzaamheid en voert deze ook consequent door in haar activiteiten en materiaal. De nieuwe LNG trucks maken daar deel van uit.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.