Duurzaamheid, connectivity en Driver Services bij Scania op de Reinigings Demo Dagen 2017

Breda, 24 mei 2017


Duurzaamheid, connectivity en Driver Services bij Scania op de Reinigings Demo Dagen. Ervaar Scania LNG Euro 6 tijdens een rit op de kombaan.
Op de Reinigings Demo Dagen (RDD) in Lelystad, op 31 mei en 1 juni a.s., staan er bij Scania drie thema’s centraal: duurzaamheid, connectivity en Driver Services. Er zal een fraaie selectie recente voertuigen staan en Scania Driver Services toont hoe Fleet Managementinformatie truck en chauffeur nog efficiënter inzetbaar maakt. Bovendien hebben bezoekers de mogelijkheid om zelf op de kombaan te rijden met twee verschillende voertuigen. Zo staat er een Scania rijdend op LNG (Liquified Natural Gas - Euro 6) klaar en een New Generation Scania V8 730 pk trekker/opleggercombinatie. Deze biedt de chauffeur een ultieme rijbeleving. Bijzonder op de stand is een Scania CNG voertuig met een totale tankcapaciteit van 960 liter. Dit gecertificeerde systeem vergroot de actieradius en de inzetmogelijkheden van deze CNG truck aanzienlijk.

De Reinigings Demo Dagen in Lelystad zijn twee dagen lang dé ontmoetingsplek voor de reinigingsbranche in brede zin. Scania kent een grote groei binnen de reinigingsbranche. Van compact opgebouwde chassis tot imposante vijfassers voor uiteenlopende toepassingen. Scania’s cabines staan bekend om de uitstekende ergonomie, ruime toegankelijkheid en de veiligheidsvoorzieningen. Bovendien zorgt de zitpositie en het zicht rondom voor een veilige en comfortabele werkomgeving. Dankzij de modulaire opbouw is er een perfecte basis voor de carrosseriebouwers binnen de reinigingsbranche.

Naast LNG biedt Scania een breed programma voertuigen voor alternatieve / hernieuwbare brandstoffen zoals biogas, ethanol, biodiesel en HVO. Alle nieuwe Scania’s kunnen bijvoorbeeld probleemloos HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) als brandstof gebruiken en zo tot 90% CO2 uitstoot verminderen.

Bezoekers zijn op 31 mei en 1 juni a.s. van harte welkom bij Scania voor meer informatie en een unieke testrit op de RDW kombaan. Geïnteresseerden die nog geen officiële uitnodiging hebben ontvangen kunnen gratis registeren via www.reinigingsdemodagen.nl.

 

 

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.