Honderdste Scania voor Simon Loos

Elf New Generation Scania's in het wagenpark

Breda, 22 mei 2017

Met de levering van de nieuwe New Generation Scania S520 V8 Highline nam Simon Loos deze week de honderdste Scania in gebruik. Het nieuwste model maakt deel uit van een order van in totaal elf New Generation-trucks, die voor de logistiek dienstverlener gaan rijden in Beneluxtransport.

De honderdste Scania is met zijn V8-motor een bijzondere motorwagen. De overige negen motorwagens worden uitgerust met een 13 liter 450 pk-motor en de trekker heeft een 13 liter motor met 410 pk. Alle hebben ze de ruime S Highline-cabine.

Simon Loos staat bekend om zijn innovaties in materieel. De logistiek dienstverlener heeft o.a. de grootste vloot LNG-trekkers voor Winkeldistributie - waarvan de helft Scania’s - en inmiddels ook de grootste vloot volledig elektrische trucks voor horeca- en winkelbelevering. Ook de nieuwe combinaties zijn aangepast om een optimale inzet te kunnen garanderen.


De honderdste Scania in het wagenpark van Simon Loos is een New Generation Scania S520 V8.
Bijzondere combi’s
De trekker is een voorloopasser, en de motorwagens zijn drieassers met gestuurde naloopas. Ze zijn voorzien van Heiwo-koelbakken en gaan voornamelijk rijden met een schamel-aanhanger. Dit biedt een enorm voordeel: deze uitvoering zorgt ervoor dat de asdruk op de hele combinatie óók bij deellading toch binnen de wettelijke grenzen blijft. Simon Loos grijpt hiermee terug op een traditionele techniek, maar wist dit in samenwerking met leveranciers Heiwo en Pacton zodanig aan te passen dat er niet is ingeboet op laadcapaciteit. De overige motorwagens worden ingezet als LZV, met een dolly en een trailer.

New Generation Scania
De New Generation Scania’s met S Highline-cabine bieden een riante werk- en rustplek, met o.a. een volledig vlakke vloer, een breed bed en een nieuwe verbeterde chauffeurspositie. Bovendien is er vanuit de cabine ruim zicht - en dus veel overzicht - rondom, wat enorm bijdraagt aan de veiligheid die zo cruciaal is bij beleveringen in bijvoorbeeld steden.

De allereerste Scania, een 113M Topline, werd in 1991 in het wagenpark opgenomen. In de loop der jaren breidde de samenwerking met Scania zich steeds verder uit, zodat ondertussen een mooi deel van het wagenpark uit Scania’s bestaat. Scania Zwaagdijk verzorgt van oudsher de aflevering en het full-service reparatie- en onderhoudscontract dat alle modellen hebben.

Over Simon Loos
Met inmiddels ruim 1.350 collega’s ontzorgt Simon Loos dagelijks de logistiek voor veel aansprekende merken, zoals Albert Heijn, FrieslandCampina, Jumbo, Plus, Heineken, Bavaria en Danone. Naast Transport is de landelijk logistiek dienstverlener ook groot in Warehousing, Co-Packing en Logistieke Consultancy.www.simonloos.nl

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.