De Groot Global Logistics koopt 11 New Generation Scania’s

Breda, 22 maart 2017


Elf New Generation Scania’s voor De Groot Global Logistics. Wagenparkbeheerder Rob Vissers: “Dat er tien keer een S450 en één ‘dikke’ S520 V8 geleverd wordt, heeft alles te maken met chauffeur Anton Donker. “De V8 is een blijk van waardering omdat Anton al meer dan 40 jaar bij ons in dienst is”.De Groot Global Logistics, onderdeel van De Groot Fresh Group uit Hedel, zette recent de handtekening voor de levering van 11 New Generation Scania’s. Het zijn de eerste Scania’s die het bedrijf in gebruik neemt. Het gaat om tien stuks S450 6x2/4 trekkers met een gestuurde voorloopas en één 6x2/4 S520 V8.

“De reden dat wij deze keer gekozen hebben voor Scania heeft zeker te maken met de uitstraling die wij als bedrijf willen hebben”, licht wagenparkbeheerder Rob Vissers wat over de achtergrond toe om voor het eerst met Scania in zee te gaan. “Wij presenteren ons als een top of the line bedrijf. Dan wil je ook met het nieuwste voor de deur komen. En Scania heeft momenteel de nieuwste truck. Wat verder meespeelt, zijn de goede geluiden die wij horen over het verbruik van de 450 pk SCR-only motor. En verder kan ik niet ontkennen dat ook het feit dat de Scaniadealer vlak bij ons bedrijf zit en die zich zeer servicegericht opstelt, ook meetelt. Tenslotte koop je niet alleen een auto, het gaat ook wel degelijk om welke ondersteuning daar achter zit.”

Dat er tien keer een S450 en één ‘dikke’ S520 V8 geleverd wordt, heeft alles te maken met chauffeur Anton Donker. “De V8 is een blijk van waardering omdat Anton al meer dan 40 jaar bij ons in dienst is”, legt Vissers uit. “Dat jubileum hadden we vorig jaar al gevierd met een feest én een nieuwe truck. Maar we wisten dat Anton diep in zijn hart heel graag nog één keer een Scania wilde. Zelf is hij te bescheiden om dat naar voren te brengen. Maar toen de nieuwe Scania uitkwam, kregen we het idee die auto voor hem te kopen. Dat hebben we in het diepste geheim gedaan. Het feit dat het er elf zijn geworden, is daaruit voortgekomen. Want eenmaal bij de dealer, kwam van het een het ander.”

Vissers heeft tot nu toe geen moment spijt van zijn besluit. “We gingen voor een top of the line uitstraling. Nou, het is ongekend wat zo’n nieuwe Scania allemaal teweeg brengt. Sinds Anton zijn nieuwe Scania heeft, worden we overspoeld met foto’s en filmpjes van andere mensen. Het aantal likes op Facebook is niet te tellen. Anton maakt het geregeld mee dat als hij bij een klant komt, zelfs het hele kantoor uitloopt. Dus dat deel is wel gelukt.”

De Scania voor Anton is uitgerust met een King of the Road-pakket, extra luchthoorns en toplichtjes en een Scania Retarder. “De overige trucks hebben we iets meer standaard gehouden”, vertelt Vissers. “Omdat die eigenlijk vooral in Nederland rijden, zit daar geen retarder op. Maar wel weer Alcoa velgen. En alle chauffeurs krijgen van ons ook de premium stoel, dubbel glas, een koelkast en een premium geluidsinstallatie.”

De Groot Global Logistics rijdt voornamelijk voor De Groot Fresh Group. “Wij zitten in het citrusfruit en de bananen”, geeft Vissers uitleg over de dagelijkse gang van zaken. “Voor het merendeel van onze vloot is dat Global wel een wat ruime benaming want veel verder dan Antwerpen komen wij niet,” grinnikt Vissers. “Maar wij zijn in 1997 ontstaan vanuit de Groot Fresh Group en die importeert wel over de hele wereld. Dus daar is het global wel van toepassing. Als groothandel wilden wij toen de logistieke dienstverlening zelf in huis halen. De gedachte daarachter was dat we meer maatwerk voor onze klanten wilden kunnen leveren. Onze meerwaarde zit voor een deel in de extra service en soms een hele snelle levering. Dat kan een wegvervoerder toch vaak minder goed leveren.”

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.