Baan Trucks en Wensink Automotive op Transport Compleet Hardenberg

17 maart 2017

  • Mercedes-Benz dealers Baan Trucks en Wensink Automotive informeren bezoekers over de transportoplossingen van Mercedes-Benz Trucks
  • Extra aandacht voor RoadEfficiency en Uptime

De Evenementenhal in Hardenberg staat op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart weer in het teken van de goed bezochte vakbeurs waarop truck-, trailer- en carrosseriebouw en aanverwante producten aan het publiek worden getoond. De beurs wordt namens Mercedes-Benz vertegenwoordigd door de regionale dealers Baan Trucks en Wensink Automotive.

RoadEfficiency
Naast een gunstig brandstofverbruik staat Mercedes-Benz bekend als pionier op het gebied van veiligheid en techniek. Al deze punten komen samen in RoadEfficiency, het thema dat laat zien hoe transportondernemers de trucks van Mercedes-Benz zo efficient mogelijk kunnen inzetten. RoadEfficiency bestaat uit een lage kilometerkostprijs, hoge veiligheid en maximale inzetbaarheid. Zo helpt Active Brake Assist 4 (ABA4) de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval. Als het systeem langzaam rijdend of stilstaand verkeer detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt Active Brake Assist 4 in met hoorbare en zichtbare signalen en indien nodig met een noodstop tot volledige stilstand. Tijdens de beurs zal ook veel aandacht uitgaan naar Mercedes-Benz FleetBoard. Dit telematicasysteem helpt bij het coachen van de rijstijl van chauffeurs en houdt het verbruik van de combinatie in de gaten. Mercedes-Benz Uptime gaat nog een stap verder door optimale beschikbaarheid van het wagenpark te garanderen. Door transportondernemingen, trucks en de Mercedes-Benz dealer intelligent met elkaar te verbinden, zorgt Mercedes-Benz Uptime ervoor dat trucks optimaal inzetbaar zijn. Wanneer de sensoren een afwijking signaleren, wordt de vrachtwagen afhankelijk van de ernst van de storing naar de eerste werkplaats in de omgeving gestuurd waar de benodigde onderdelen al klaar liggen. Met Mercedes-Benz Uptime kunnen pech onderweg en andere ongeplande situaties waarbij een voertuig stil komt te staan, tot een minimum beperkt worden. Bovendien kunnen werkplaatsbezoeken worden gebundeld voor meer efficiëntie. Zo komt de planning niet in het gedrang en kan een nóg hogere inzetbaarheid van de voertuigen in het wagenpark bereikt worden.