Een DAF CF 400 vol gas op weg

Eindhoven, maart 2017

De DAF CF is de ideale truck voor een veelheid aan toepassingen: van bouwtransport tot distributievervoer. En dus ook voor het vervoer van industriële gassen in cilinders. Jewagas BV uit Wanssum, gespecialiseerd in het transport van deze industriële gassen, zweert dan ook al jaren bij DAF. Onlangs zijn er twee nieuwe DAF's CF 400 in gebruik genomen, geleverd door Allers Bedrijfswagens BV.

Jewagas BV heeft voor iedere industriële en particuliere afnemer de juiste gasoplossing. Net zoals DAF voor iedere bedrijfssector voertuigen op maat kan bieden. “Sinds 1990 rijden wij al in trucks van DAF en dat bevalt uitstekend”, zegt Thijs Jenniskens, eigenaar van Jewagas BV. “De chauffeurs zijn erg tevreden over de prestaties en het bedieningsgemak. Daarnaast hecht ik veel waarde aan uniformiteit binnen het bedrijf, vandaar dat we met één merk rijden. Daarnaast moesten we het wagenpark uitbreiden, vanwege de omzetvergroting met het leveren van technische gassen, zoals zuurstof, lasgas en koolzuurgas.”

Innovatief laadsysteem
Het totale wagenpark van Jewagas BV bestaat nu uit elf trucks van DAF, waarvan acht tankwagens en drie opleggers, alle drie met een Kooiaap meeneemheftruck. Een van de recent aangeschafte DAF's CF 400 is onderdeel van de nieuwe opleggercombinatie. Een aerodynamische cabinedakspoiler reduceert luchtweerstand en brandstofverbruik. “De oplegger is uitgerust met een innovatief laadsysteem om de gasflessen vast te zetten. Daarmee kunnen we efficiënt werken. Ideaal tijdens onze werkzaamheden, want iedere gaslevering is een stukje maatwerk en dan wil je snel en gemakkelijk kunnen laden en lossen”, zegt Jenniskens.

Gasspecialist
Jewagas BV is al ruim 35 jaar actief met het verkopen van industriële gassen zoals argon, argon menggassen, stikstof, zuurstof, CO2 en propaan. Het bedrijf heeft klanten in diverse marktsegmenten, van laboratoria, constructiebedrijven, vleesverwerking, voedingsmiddelen, koeltechniek, horeca tot evenementen. “We rijden voornamelijk in Nederland en in het grensgebied van Duitsland”, vertelt Jenniskens. Na bestelling levert Jewagas BV binnen 24 uur. Het bedrijf heeft een uniek eigen cilinder- en bundelpark. logo DAF Trucks
De onderneming heeft alle voorkomende maten cilinders in huis, van 5 liter tot en met 50 liter, bundels gevuld op 200 bar en 300 bar én cilinders met geïntegreerd reduceerventiel.