VLGroep neemt eerste Scania S450 NGS road train in gebruik

Breda, 20 februari 2017


De nieuwe S450 NGS is uitgevoerd als één van de eerste double stock volumecombinaties in Nederland.
VLGroep en Scania hebben de samenwerking voor de toekomst bezegeld met de ingebruikname van één van de eerste S450 double stock volumecombinaties in Nederland.

“Ruim een jaar hebben we moeten wachten alvorens de levering een feit was.” Aldus Geert Pluk, Algemeen directeur van VLGroep. “Een lange tijd maar zeker de moeite waard , op het moment van bestellen was er nog niets bekend over het nieuwe model. Een spannende maar gemakkelijke keuze , gebaseerd op de jarenlange vertrouwensband en perfecte samenwerking die we met Scania Veghel hebben.”

“En het eindresultaat mag er zijn. We zijn enthousiast over de nieuwe S en R serie en de nieuwe ontwikkelingen, waaronder het servicecontract met flexibele plannen wat de TCO ten goede komt. Tevens heeft Scania ruimschoots bewezen het brandstofverbruik op een perfecte manier onder controle te hebben. Ook voor ons is dit één van de hoogste kostenposten. Wij verwachten dat de nieuwe S-serie het verbruik nog verder zal verlagen.”

Deze auto is de eerste uit een serie van 5 road trains die de komende maanden worden geleverd bij VLGroep . De voertuigen worden ingezet op internationale trajecten binnen de EU.


Geert Pluk (L), Algemeen directeur van VLGroep, ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania uit handen van Renko van der Giesen van Scania Veghel.
Het bedrijf, met de hoofdvestiging in Oss industrieterrein “Elzenburg”, heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op internationaal volume- en machinetransport en ontwikkelde in samenwerking met diverse opdrachtgevers een specifiek double stock concept wat enorme voordelen oplevert. Tevens beschikt VLGroep over een eigen werkplaats met op en overslag capaciteit. Het wagenpark bestaat uit 48 eenheden.

Over Scania
DeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.

logo Scania