DAF bij Euser dag en nacht in de hoofdrol

Eindhoven, november 2016

Bij dag- en nachtdistributie van versproducten komt het aan op flexibiliteit en stipte dienstverlening. Betrouwbare voertuigen zijn een must. Uit het oogpunt van kostenbeheersing is het bovendien aantrekkelijk als die ook behoorlijk zuinig zijn. Twee aspecten waardoor C. en H. Euser Transport in Barendrecht een nieuwe DAF XF 440 trekker heeft ingezet. Het is de eerste ‘zware’ DAF in de vloot en hij is onlangs afgeleverd door dealer BEST Trucks in Barendrecht.

‘We kennen het merk goed’, stelt directeur Bas Euser. ‘In ons wagenpark hebben we al zo’n vijftig DAFs CF, zowel trekkers als bakwagens. Totaal hebben we ruim driehonderd voertuigen, waaronder ook bestelwagens. De CF is prima voor het distributiewerk. Vanwege onze goede ervaringen met de DAFs hebben we nu ook voor DAF gekozen voor een zwaardere trekker. We signaleren dat DAF met de nieuwe generatie trucks een enorme stap heeft gezet qua verbruik. Dat is nu beslist concurrerend.
Op de nieuwe XF 440 zit een echte ‘DAF-chauffeur’, een fan van het merk. Dat is Arie de Haan.
Het lage verbruik is belangrijk als je veel kilometers rijdt, zoals wij doen met de XF.
Die zetten we vooral in voor de langere afstanden.’

‘Kritische klant: dus goed materieel’
C. en H. Euser Transport is gespecialiseerd in het beleveren van supermarkten, horeca en de foodindustrie. Het gaat veelal om verse producten en geconditioneerd vervoer. ‘We zijn een 24/7-transporteur. Dan moet je flexibel zijn en dienstverlening vooropstellen. De klant is immers kritisch en verlangt grote betrokkenheid van de transporteur. Dat zie je zeker in de horecasector. Daar hoort goed en representatief materiaal bij. DAF scoort dan positief.’

Op de nieuwe XF 440 zit een echte ‘DAF-chauffeur’, een fan van het merk. Dat is Arie de Haan. Betrokkenheid met de eigen auto ziet Euser als belangrijke voorwaarde. Een trotse chauffeur is zuinig op zijn truck, wat een positief effect heeft op het verbruik en de onderhoudskosten.

Van bodedienst naar internationaal transport
C. & H. Euser Transport is een Barendrechts familiebedrijf, dat in 1918 door Aart Euser is opgericht als bodedienst tussen Rotterdam en Dordrecht. Anno 2016 is het een modern transportbedrijf dat over een breed en gevarieerd wagenpark beschikt – van bestelauto’s tot grote combinaties. Bodediensten levert het bedrijf nog steeds. Het richt zich daarnaast op fijndistributie en is sterk in (geconditioneerd) transport op nationaal niveau en het internationale wegtransport.

 

logo DAF Trucks