DAF sterke schakel in transportketen van Gist

Eindhoven, september 2016

Supply chain specialist Gist vertrouwt op DAF. Onlangs nam het bedrijf zijn nieuwste aanwinst, een DAF XF 460 FAR Super Space Cab, in ontvangst van de DAF dealer Best Trucks Barendrecht. Het is de eerste van een serie van vijf nieuwe bakwagens. Ze worden ingezet voor gekoeld transport van bloemen, planten en levensmiddelen. Het wagenpark van Gist bestaat uit meer dan tweehonderd trucks, waarvan zo’n zeventig procent van het merk DAF is.

Het is vooral de optelsom van componenten, waardoor DAF favoriet is bij Gist. ‘De prijs-kwaliteitverhouding is goed, net als de ondersteuning. Onder meer met ITS (International Truck Service), de internationale hulpdienst voor onderweg, de prima relatie en samenwerking tussen Gist, DAF Trucks Int. Fleet Sales en uitstekende ondersteuning van Best Trucks en Paccar Financial. Ook zeker niet onbelangrijk is het feit dat DAF af fabriek een chassis op maat levert waarop de carrosseriebouwer een bestaande laadbak van ons kan overzetten. Het is het totaal van componenten waarmee DAF prima bij ons past’, aldus Fleet Manager Jan Peeman en Johan Doensen, Int. Fleet Sales DAF Trucks N.V.

Zo sterk als zwakste schakel
Totale dienstverlening bieden, daaraan hecht Gist waarde. Als supply chain manager in het vervoer van gekoelde waren doet dit internationaal opererende concern dat ook voor zijn klanten en opdrachtgevers. Peeman: ‘De nieuwe bakwagens gebruiken we vooral voor vervoer van bloemen, planten en levensmiddelen, zowel nationaal als internationaal. Ze zijn dan ook uitgevoerd met koelunits. Gezien de intensieve inzet van de auto’s de klok rond is het rijden met universele voertuigen van één merk ook een doorslaggevende factor bij de keuze – een product dat onze chauffeurs kennen en waarin ze thuis zijn.’

Lange geschiedenis
Gist Limited is een bedrijf met een geschiedenis van meer dan honderd jaar. Klanten in commerciële en industriële sectoren vertrouwen het supply chain management voor bederfelijke en gekoelde producten volledig aan Gist toe.
logo DAF Trucks‘Natuurlijk kunnen we een product ophalen en bezorgen, zodat het efficiënt en kosteneffectief van A naar B reist. We onderscheiden ons doordat onze teams van supply chain specialisten onze klanten helpen bij het zo goed mogelijk beheren van de hele logistieke operatie’, besluit Peeman.