Transport Compleet Gorinchem heeft met Next Generation Scania een exclusieve primeur

Breda, 24 augustus 2016


Next Generation Scania – de exclusieve primeur bij Transport Compleet Gorinchem.
Naast een fraaie Scania Crown Edition prijkt tijdens Transport Compleet Gorinchem van 6 t/m 8 september a.s. ook een Next Generation Scania op de stand van Scania Nederland. Deze combinatie symboliseert de beide productprogramma’s die de komende periode naast elkaar gevoerd gaan worden. Op 23 augustus jl. werd de Next Generation Scania wereldwijd vanuit Parijs geïntroduceerd. Transport Compleet Gorinchem heeft hiermee een exclusieve primeur te pakken.

Het nieuwe Scania truckplatform – Next Generation Scania – omvat niet alleen een geheel nieuwe cabine, maar ook verbeteringen aan de aandrijflijn en verhoogde veiligheid. De nieuwe aerodynamische cabine en de verbeteringen aan de aandrijflijn resulteren in een verlaging van het brandstofverbruik tot maar liefst 5% t.o.v. de huidige Streamline-cabine. Tevens werd gelijk een nieuwe 500 pk 13 liter SCR-only motor geïntroduceerd.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe cabinereeks is de chauffeurspositie opnieuw gedefinieerd en daarna is de cabine helemaal opnieuw rondom de chauffeur opgebouwd. De chauffeur zit nu 65mm verder naar voren en 20mm verder naar de zijkant. Dat biedt hem een beter zicht rondom. Het is een optimale truck voor werken én rusten. De binnenruimte is toegenomen en nieuwe bedden bieden meer comfort. Om dit verder te ondersteunen heeft Scania ook een S-cabine geïntroduceerd met een volledig vlakke vloer. Het chauffeurscomfort wordt verder verhoogd door het nieuwe 80 cm brede bed, dat optioneel tot 100 cm worden verbreed. De cabine voldoet aan de zware Zweedse cabinetest en – uniek voor de truckbranch - de truck kan worden uitgerust met een gordijnairbag.


De Scania Crown Edition heeft inmiddels zijn weg naar vele nieuwe eigenaren gevonden.
Naast de beide trucks presenteert Scania op de stand in Gorinchem het brede dienstenpakket waarmee de professionele vervoerder optimaal ondersteund kan worden. Er wordt met name gefocust op het servicecontract met flexibele plannen. Hierbij wordt de traditionele onderhoudsinterval losgelaten en geeft de truck zelf aan wanneer en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van connectivity waarbij de truck contact heeft met de Scania server en op basis het realistische gebruik onderhoud wordt gepland. Het voertuig krijgt altijd - en op tijd - het juiste onderhoud. Onnodige stilstand wordt zo nog verder teruggedrongen en daardoor levert het voertuig een nog grotere bijdrage aan de winstmarge van de transportondernemer.

Partsline: Manufacturers Quality Only
 Op de SCANIA stand is dit jaar ook Partsline goed vertegenwoordigd. Partsline is de One Stop Shop voor de klant met een eigen werkplaats. Naast een ruim gamma aan truck&trailer parts biedt Partsline ook de totaaloplossing voor alle benodigdheden voor uw werkplaats. De manufactured quality parts, het deskundig advies en markgerichte prijzen staan hierbij centraal. Laat u gerust op onze stand door een van onze accountmanagers bij praten over alle nieuwe innovaties op dit gebied.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.