Kleurrijk transport van groente en fruit

Eigen rijder Ramon van Dijk is sinds kort de trotse eigenaar van een gloednieuwe DAF FTG XF 440 in de opvallende kleur metallic paars, geleverd door Van Hooft Bedrijfswagens B.V. in Veghel. Het spuitwerk is verricht door Cranen Fleetservice in Heeswijk-Dinther. Dagelijks rijdt Ramon fruit en groente van telers in het Westland en België naar een internationaal distributiecentrum in Venlo. Vele uren brengt Ramon door achter het stuur en dan is de ongekend grote cabine van DAF een weldaad.

"Ik reed hiervoor al negen jaar in een DAF XF 105, een prima truck. Toen ik echter onlangs met de nieuwste XF kon rijden, merk je het verschil. De cabine is van alle gemakken voorzien en zeer ruim. Een feestje om in te rijden. Dagelijks leg ik zo’n 550 kilometer af. Dus dan leer je comfort en ruimte te waarderen", aldus Ramon. Bij DAF vindt hij met name de combinatie van voldoende leefruimte en genoeg opbergruimte prettig. Hij heeft dan ook gekozen voor de grote Super Space Cab. Volgens Ramon ook bijzonder stille cabine.

Opvallende kleur
Ramon rijdt al negentien jaar DAF. Dit is de eerste die hij heeft gecustomised. "Jaren reed ik voor een grote supermarkt. Dan is er weinig verandering mogelijk aan het uiterlijk", vertelt hij. "Dit keer kon ik helemaal mijn gang gaan, hoewel ik het wat betreft accessoires rustig heb gehouden. Met name de kleur van de truck valt op: metallic paars. Vanuit elke hoek oogt de kleur weer anders".
Ramon probeerde onlangs nog een ander merk uit. "Ik kreeg een ongewassen truck mee en ik werd als eigen rijder niet serieus genomen. Dus ben ik snel weer naar mijn vertrouwde merk en dealer gedaan, Van Hooft bedrijfswagens B.V. Die ondernam snel actie en dezelfde dag nog kreeg ik een DAF om een paar dagen mee proef te rijden".

Zwitserland
De groente- en fruitproducten gaan uiteindelijk naar Zwitserland, waar ze in de winkel komen te liggen. Bij dat traject is Ramon niet betrokken. Hij vervoert louter tussen teler en distributiecentrum. Daarmee maakt hij al lange dagen. "Ik begin om 09.00 uur en ben pas rond 0.00 uur thuis. logo DAF TrucksNiet erg, want mijn beroep is mijn hobby. Vrije tijd is dus schaars. Ik ben bijvoorbeeld onlangs uitgenodigd voor een truckshow in Schijndel, om mijn nieuwe DAF te showen. De truck ging er wel heen, een collega nam hem mee, maar ik ben zelf niet gegaan. De weekenden zijn echt voor mijn gezin. Die breng ik graag door met mijn vrouw en de drie kinderen in mijn woonplaats Boekel".