A.S.T. Zeeland levert vijfhonderdste Scania aan de Kotra Groep

Breda, 31 mei 2016


De vijfhonderdste Scania in de vloot van de Kotra Groep. V.l.n.r. Rudy Crabbe, Directeur Scania-dealer AST Zeeland, Peter Hornig, Executive Director Scania Benelux, Erik de Koeijer, Algemeen Directeur Kotra Groep, en Jan de Vries, Director Sales Scania Nederland.
Met een order voor zestien nieuwe Scania’s verwelkomt de Kotra Groep, voorheen Transport Vooruit Breskens, de vijfhonderdste Scania in haar wagenpark. De hechte relatie tussen Kotra en Scania stamt nog uit de zestiger jaren toen de eerste Scania-Vabis in de vloot verscheen. Kotra Groep bundelt een aantal toonaangevende bedrijven in de logistiek van verse vis, schaal- en schelpdieren.

Tot de Kotra Groep behoren Transport Vooruit uit Breskens, De Koeijer uit Yerseke, Van Maanen uit IJmuiden, Kloos-Holland uit IJmuiden, Transport Vooruit uit Padborg (DK) en Egon Sørensen uit Hanstholm (DK). De bundeling van hun activiteiten heeft geleid tot één van de grootste West-Europese logistieke dienstverleners op het gebied van geconditioneerd vervoer van verse vis, schaal- en schelpdieren. Deze expertise stelt hoge eisen aan het materiaal waarmee wordt gewerkt en aan de partners waarmee zaken worden gedaan. De langjarige relatie met Scania en, thans, dealer AST Zeeland bewijst dat de eisen voor wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid naadloos op elkaar aansluiten.

De nieuwe Scania’s zijn uitgerust met de ruime en comfortabele Topline cabine en de zuinige 13 liter 450 pk en 490 pk motor. De 450 pk SCR-only Euro 6 motor heeft inmiddels een stevige reputatie als een zeer zuinige krachtbron. Deze reputatie wordt onderstreept met vele gepubliceerde testen in internationale vakmedia. De Kotra Groep kiest hiermee niet alleen voor de laagste brandstofkosten, maar ook voor een lage CO2-uitstoot.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.