Scania PAKT UIT op de Technische Kontakt Dagen

Breda, 3 mei 2016


Scania is als geen ander merk in staat om, af-fabriek, zeer specifieke en uitgebreide configuraties te leveren als twee-, drie-, vier- of vijfassig chassis. Door de korte levertijd is de truck sneller inzetbaar.
Scania Nederland toont op de TKD – van 26 tot en met 28 mei – een mooi programma voertuigen voor het constructie- en zwaartransport segment. De derde generatie Scania Euro 6 motoren hebben zich uitstekend bewezen op het gebied van brandstofverbruik en betrouwbaarheid. In combinatie met het bescheiden formaat van de bijbehorende uitlaatdemper en Scania’s unieke modulaire systeem zijn de specificatiemogelijkheden af-fabriek zeer ruim. Bovendien hebben de voertuigen uitstekende terreineigenschappen.

Scania Nederland is van 26 tot en met 28 mei aanwezig op de Technische Kontakt Dagen. Ook dit jaar is Nobelhorst in Almere de locatie voor het grootste grondverzet- en bouwevenement van Nederland. Op het Scania-kavel (nr. 85) staat een selectie voertuigen die allemaal een bijzondere en uiteenlopende configuratie hebben.

Op de Scania stand staan een representatieve selectie voertuigen, variërend van twee-, drie, vier- en vijfassers. Er staat onder meer een 10x4 kipper, een 8x2*6 met een Palfinger kraan, een 8x4 met een Faun kraan, een 4x2 met een portaalarm en een 6x2*4 met een haakarm. Bijzonder is dat veel van deze chassis af-fabriek geleverd kunnen worden. Dit verkort de levertijd van het complete voertuig aanzienlijk en zorgt er daarmee voor dat het voertuig sneller zijn investering kan terugverdienen.

Op kavel 85 sluit ook partner Partsline aan. In een gezamenlijke presentatie worden ondernemers in bouwtransport en grondverzet de voordelen van dit omvangrijke dienstenpakket getoond. Daarnaast zal men ook de voordelen van WABCO OptiTire ® demonstreren. Dit bandenspanningscontrolesysteem kan zowel op trekkend als getrokken materieel gemonteerd worden. Het systeem speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van ongeplande stilstand als gevolg van bandenproblemen. Tevens helpt de juiste bandenspanning bij het verlagen van het brandstofverbruik.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.