Hybride truck van Scania wint innovatieprijs

Breda, 2 mei 2016


Scania’s Hybrid distributietruck biedt de vervoerder ruime mogelijkheden voor bevoorrading buiten de venstertijden. Het Duitse vakblad Verkehrsrundschau beloonde de Scania hybryde technologie met de Green Truck Future Innovation 2016 Award
De vorig jaar gelanceerde hybride distributietruck van Scania heeft de prestigieuze Duitse Green Truck Future Innovation 2016 Award van het toonaangevende vakblad Verkehrsrundschau gewonnen.

Dankzij de hybride oplossing kan een distributietruck van 18 ton tot twee kilometer op uitsluitend elektrisch vermogen afleggen. Het gebruik met elektriciteit is vooral bedoeld voor situaties zoals de stadsdistributie ’s nachts, in geluidsgevoelige omgevingen, of het rijden in magazijnen en ondergrondse parkeergarages waar uitlaatgassen best worden vermijden. In de elektrische modus blijft het geluidsniveau onder 72 dB(A).

De elektromotor wordt gecombineerd met de 9 liter Euro 6 motor van Scania, die op 100% biodiesel zoals FAME of HVO kan lopen. Met deze laatste brandstof kan de CO2-uitstoot met wel 92 procent worden verlaagd.

De modulaire aandrijflijn omvat een elektromotor van 130 kW (174 pk) en 1.050 Nm koppel, tussen de dieselmotor en een speciale versie van de automatische transmissie van Scania. De bruikbare accucapaciteit is maximaal 1,2 kWh, een middelhoog energieverbruik dat gebaseerd is op een evenwicht tussen de levensduur van de accu en de actieradius.

Over Scania
DeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.

logo Scania