Scania en WABCO bundelen krachten met OptiTire®

Breda, 28 april 2016


WABCO OptiTire® en Scania bundelen de krachten om ongeplande stilstand verder terug te dringen. Het geavanceerde systeem kan via de Scania werkplaats geïnstalleerd worden.
Uit de dagelijkse praktijk blijken bandenproblemen de voornaamste reden te zijn voor ongepland stilstand. WABCO’s geavanceerde Tire Pressure Monitoring System (TPMS) OptiTire® is speciaal voor bedrijfsvoertuigen ontwikkeld. Het systeem geeft de chauffeur real-time inzicht in de bandendruk en -temperatuur en waarschuwt wanneer er afwijkingen worden geconstateerd. Deze vroegtijdige waarschuwingen kunnen veel ongemak en aanzienlijke kosten voorkomen. Het geavanceerde systeem is nu ook via de Scania werkplaatsen verkrijgbaar.

Het is helaas een bekend beeld: een truck met bandenproblemen op de pechstrook met daarachter een flinke file. Veel van dit leed kan worden voorkomen door een regelmatige bandencheck en dat is exact wat OptiTire® real-time en continu doet. Alle banden worden voortdurend gemonitord om zo afwijkingen in de druk te constateren. Naast het voorkomen van ongeplande stilstand helpt de juiste bandendruk ook om het brandstofverbruik – en daarmee CO2 uitstoot - te verlagen.
De chauffeur krijgt de meldingen – geïntegreerd in het Scania-systeem - op het dashboard te zien en kan direct actie ondernemen. Daarnaast is OptiTire® compatibel met verschillende WABCO systemen als Trailer EBS en Smartboard.

Meer informatie is verkrijgbaar via de Scania werkplaatsen.

Over Scania
logo ScaniaDeScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.