St vd Brink uit Ermelo heeft nu ook BRC Storage and Distribution op al haar vestigingen voor de borging van de voedselveiligheid.

Ermelo, 21 april 2016


v.l.n.r.: Henk Jan Schuiteman, Jaap-Jan Brugman, Alex van den Brink, Hedde Cazemier
St vd Brink is door TÜV Nederland gecertificeerd voor de BRC Storage and Distribution norm voor voedselveiligheid voor al haar locaties. Na de audit in februari 2016 op de verschillende vestigingen van St vd Brink, ontving op 21 april 2016 Alex van den Brink directeur van St vd Brink het BRC certificaat uit handen van Jaap-Jan Brugman, Business developer certificatie Agrifood van TÜV Nederland.

Als betrokken en innovatieve familieonderneming blijft St vd Brink de voedselveiligheid en de klant centraal stellen en continue verbeteren. Ook TÜV Nederland bevestigt deze statements met het BRC Storage and Distribution certificaat.
Omdat St vd Brink graag haar klanten ontzorgt heeft St vd Brink besloten om hun klanten hier nog meer zekerheid over te geven, met het BRC Storage and Distribution certificaat. Een geaccepteerde norm voor opslag en distributiebedrijven actief met levensmiddelen die iets zegt over het managementsysteem, de inrichting van gebouwen en transportmiddelen en hygiëne regels voor het personeel.
Henk Jan Schuiteman kwaliteitsmanager van St vd Brink heeft samen met Hedde Cazemier en collega´s van CKBadvies uit Donkerbroek energie gestoken in St vd Brink om te helpen bij het nieuwe kwaliteitssysteem voor al haar locaties. De soepel verlopen audit door TÜV Nederland heeft dit bevestigd. Hiermee is St vd Brink nog beter voorbereid op de toekomst.

St vd Brink is zeer te spreken over de samenwerking met TÜV Nederland voor de BRC storage and Distribution certificering. Henk Jan Schuiteman: “ Met de hygiënecode die we tot voor kort hadden, was er wel een basis voor de voedselveiligheid. Met de BRC certificering zijn we toch weer een stap verder gekomen en voldoen wij aan het allerhoogste niveau wat binnen de retail wordt gevraagd. Natuurlijk heeft de voedselveiligheid voor ons de allerhoogste prioriteit, maar er waren tijdens invoering toch nog nieuwe zaken voor ons. We zijn nu weer helemaal klaar voor de toekomst. ”
Jaap-Jan Brugman van TÜV Nederland is trots op St vd Brink dat zij in een relatieve korte tijd een nieuw goed werkend kwaliteitsysteem heeft ingevoerd. “Voor veel consumenten is voedselveiligheid een vanzelfsprekendheid. Binnen de audits die wij uitvoeren merken wij dat niet elk bedrijf deze vanzelfsprekendheid goed invult. Bij de betrokken familieonderneming St vd Brink merken we dit wel. Natuurlijk zijn er ook aanpassingen geweest in de werkwijze van St vd Brink, maar de basis is altijd goed geweest. Daarom verstrekken wij met vertrouwen het BRC certificaat voor Storage en Distribution aan St vd Brink. ”

St vd Brink
Al 70 jaar St vd Brink rijdt voorop! Ze werken voor gerenommeerde food- en non-foodretailers. Voor diervoeder- en melkpoederproducenten. En voor klanten in andere sectoren.
St vd Brink beschikt hiervoor over 800 medewerkers, 480 trekkende voertuigen en meerdere eigen logistieke warehouses verspreid over heel Nederland. Dit alles om de klant zo goed mogelijk te (blijven) bedienen.

St vd Brink begrijpt als geen ander dat zij de klant centraal moet blijven stellen en continue moet verbeteren om aan de steeds hogere klanteisen te kunnen en willen voldoen. Hiervoor is zij ook al jarenlang bezig met verschillende kwaliteitssystemen. St vd Brink is naast voor BRC Storage and Distribution, ook gecertificeerd voor ISO 9001:2015, GMP+ en Lean & Green.

CKB advies
CKBadvies is een adviesbureau gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven welke actief zijn in de diervoedersector en de levensmiddelensector.

  • We hebben een specialisatie in de GMP+ certificering voor diervoeders en verzorgen begeleiding in certificatieschema's welke eveneens voor kunnen komen bij onze doelgroep. Denk daarbij aan schema's als VKL voor loonwerk, CDG voor de handel in gewasbescherming, Skal voor biologische certificering en SecureFeed.
  • CKBadvies verzorgt ook de begeleiding van bedrijven in de voedingsmiddelensector en heeft ervaring in diverse branches binnen deze sector.
  • Wij werken met enkele gespecialiseerde adviseurs welke affiniteit hebben met de agrarische sector en een opleiding levensmiddelentechnologie of gelijkwaardig hebben afgerond.

TÜV Nederland
TÜV Nederland is een onderdeel van de internationale TÜV NORD GROUP, een zakelijke dienstverlener in bedrijfscertificering, productcertificering, inspectie, keuring, CE-markering en training.
Met betrokken en praktijkgerichte auditoren denkt TÜV Nederland haar klanten het beste te helpen om aan te tonen dat zij altijd ‘in control’ zijn binnen hun processen. Niet voor niets is de slogan van TÜV Nederland: Samen vertrouwen versterken.
TÜV Nederland, een betrokken partner in agri, food en feed die graag helpt om dit te realiseren. Hiervoor heeft TÜV de beschikking over een uitgebreid team met ervaren auditoren die gezamenlijk een breed aanbod aan certificeringen in agri, food en feed op het gebied van o.a. voedselveiligheid (o.a. IFS, BRC, FSSC22000, GMP+), duurzaamheid (o.a. SMETA, RSPO, GRI4) en milieu kan auditten. Zie ook www.tuv.nl

Conformiteit vaststellen en de mens staan binnen ons werk centraal!

BRC Storage and Distribution
In 2006 werd de BRC Global Standard for Storage and Distribution gelanceerd. Deze standaard is opgebouwd uit 4 modules en stelt eisen naar opslag, distributie en transport toe van voeding, verpakking en consumentengoederen.
De BRC Global Standard for Storage and Distribution moet er mee voor zorgen dat ondernemingen die instaan voor opslag, distributie en transport van voeding, verpakking en consumentengoederen voldoen aan de wettelijke verplichtingen en dat de veiligheid van de consument gewaarborgd is. De voornaamste eisen van de BRC Global Standard for Storage and Distribution zijn een gedocumenteerd en efficiënt HACCP -en kwaliteitsmanagementsysteem, correcte inrichting van gebouwen en transportmiddelen en hygiëneregels voor het personeel.