DAF combinatie met 35 ton blije piepers

Eindhoven, april 2016Quik’s Quality Potatoes in het Gelderse Hedel verhandelt aardappelen en verwerkt ze tot talrijke producten. Sinds enkele weken speelt een DAF XF 460 FTG een rol in het transport. De trekker is geleverd door DAF-dealer Van Hooft bedrijfswagens b.v. in Den Bosch en uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Quik’s Quality Potatoes. Samen met de oplegger is het een fraaie combinatie om ‘van te watertanden’.

De historie van Quik’s gaat ver terug. Het bedrijf is al meer dan tachtig jaar actief in de aardappelhandel en -verwerking. DAF is in die lange geschiedenis zeker geen onbekende, maar het is wel even geleden dat het merk in het wagenpark van Quik’s voorkwam. ‘Voor het eerst sinds dertig jaar hebben we weer gekozen voor DAF’, aldus directielid Gerrit Oomen. ‘En die hebben we gelijk ook onze nieuwe huisstijl gegeven.’
Het voelt nu als een frisse, hernieuwde kennismaking met het merk en de service. Oomen: ‘Voor ons telt het totale plaatje: kwaliteit, service van de dealer, prijs en tevredenheid van de chauffeur. Al deze facetten wegen mee. Zoals altijd hebben we meerdere merken een aanbod laten doen, waarna deze keer de keuze op DAF is gevallen. De trekker bevalt prima, ook in de service hebben we het volste vertrouwen. En niet onbelangrijk: de chauffeur, die eerst een ander merk reed, is dik tevreden.’

35 ton

Quik’s zorgt er kort gezegd voor dat de aardappel van het land bij de klant komt. Daar gaat echter een flink proces achter schuil. In de ochtenduren halen de trekker-opleggercombinaties de aardappelen op bij de telers. Het gaat om vrachten van 35.000 kg, met allerlei vroege en late aardappelrassen. Die worden afgeleverd bij het bedrijf in Hedel om te worden gewassen, verwerkt en verpakt. Aansluitend leveren de vrachtauto’s de verpakte aardappelen en aardappelproducten af bij distributiecentra van supermarkten en bij foodbedrijven in de Benelux en Duitsland.

logo DAF TrucksDe sinds kort ingezette DAF XF 460 is voorzien van een Super Space Cab-cabine, een geautomatiseerde AS tronic-transmissie en een versterkte MX-motorrem. Het interieur is een lust voor het oog dankzij de lederen bekleding in de kleur Copper Brown. Aan de buitenkant valt de trekker op door de blauwe kleurstelling met de grote letter Q, de nieuwe huisstijl van Quik’s. Cornering lights, verstralers op het dak, verchroomde luchthoorns, led-verlichting en aluminium wielen maken het fraaie aanzicht compleet.