Tevreden DAF-rijders goed voor de omzet

Eindhoven, maart 2016

Als een chauffeur trots is op zijn truck, dan is hij er zuinig op. Dat heeft ook een positief effect op de bedrijfsomzet. Bij Haenen Internationaal Transportbedrijf BV in Maasbree is mede daarom gekozen voor de aanschaf van een serie nieuwe DAFs XF 460. De eerste drie zijn al geleverd, de vierde komt eraan en de levering van de vijfde is na de zomer gepland bij dealer Allers Bedrijfswagens B.V. in Venlo.
‘DAF heeft in ons bedrijf flink wat fans’, stelt directeur-eigenaar Harry Haenen. ‘Sommige chauffeurs hebben zelfs een schaalmodel van hun truck laten maken. Ik vind een tevreden rijder belangrijk. Die is zuinig op het materieel en dan gaan de auto’s langer mee. Uiteindelijk is dat gunstig voor de omzet.’

De DAF-trekkers zijn door de kleurstelling en de print uiterst fraai. De metallic rode lak is uniek. DAF is de enige fabrikant die deze huiskleur van Haenen af fabriek kan leveren. De nieuwe DAFs zijn behoorlijk comfortabel. Ze zijn allemaal voorzien van een Super Space Cab; met 12,6 kubieke meter is dat de ruimste cabine in de markt. De tweeassige trekkers zijn voorzien van een automatische AS Tronic-transmissie en een krachtige MX-motorrem. Ook een koelkast en standairco zijn aan boord, voor een zo aangenaam mogelijk verblijf tijdens de rusttijden. Tijdens het rijden zorgen automatische cruisecontrol (ACC), rijstrooksignalering (LDWS) en automatische noodremassistent (AEBS) voor ontspannen rijden en veiligheid.

Goede onderdelenvoorziening
De trucks van Haenen rijden in heel West-Europa en in Scandinavië. Langeafstandsvervoer dus, waarbij comfort extra wordt gewaardeerd. Haenen: ‘Maar het gaat ons ook om de kwaliteit. Die stemt zeer tevreden, helemaal de onderdelenvoorziening van DAF. Dat betekent minder stilstand. Onze auto’s leggen tussen de 140.000 en 190.000 kilometer per jaar af. Elke chauffeur heeft een vaste truck. Dat willen we graag zo houden vanwege de eerder genoemde trots op de auto en het kostenvoordeel.’

DAF sinds 1995
logo DAF TrucksHet transportbedrijf in Maasbree, een echt familiebedrijf, heeft sinds 1995 DAFs in het wagenpark. Inmiddels vormt dit merk de hoofdmoot. Het accent ligt op geconditioneerd vervoer van groente en fruit. Haenen: ‘We hebben vaste lijndiensten naar Barcelona en Lyon. Daarnaast doen we veel distributie in Duitsland en vervoeren we onder meer kleding naar Spanje. Ook transporteren we auto-onderdelen van Volvo uit Zweden. Eigenlijk is de lading best divers.