Zwaar transport kan met minder vermogen

Eindhoven, maart 2016

Met 20 procent minder motorvermogen hetzelfde werk doen? Dat lukt bij Volker Stevin Materieel prima. Drie nieuwe DAF’s CF 400 trekken sinds kort de opleggers met zwaar bouwmaterieel, zoals grote kranen. Trekkers van 400 pk vermogen die het werk hebben overgenomen van zwaardere exemplaren van 500 pk. Het is een mooi voorbeeld van downsizen en kostenbeheersing.

‘In de praktijk leveren de DAF’s CF 400 vermogen genoeg voor onze trekker/oplegger combinaties van 30 tot 40 ton treingewicht’, aldus Paul Bianchi Teamleider Transport bij Volker Stevin Materieel. ‘Natuurlijk gaat het optrekken wat langzamer. Dat is echter in Nederland met de overwegend vlakke wegen geen al te groot probleem. Op deze manier kunnen we wel op kosten besparen, terwijl er in de praktijk geen onoverkomelijke issues zijn.’

Vervanging
DAF-dealer Best Trucks Barendrecht BV heeft de nieuwe trekkers onlangs geleverd aan de vestiging van Volker Stevin Materieel in Dordrecht. De trekkers staan sindsdien niet stil. Ze vervangen oudere DAF-modellen na jaren van trouwe dienst. ‘We hebben goede ervaringen met het merk. We hebben nog vijf DAF’s CF 85-modellen met kraan in ons wagenpark. We verwachten dat de nieuwe CF’s 400 prima zullen bevallen, ook al zijn ze dus wat minder krachtig.’

Materieel voor Infrastructuur
Volker Stevin Materieel is een zelfstandige werkmaatschappij van VolkerWessels, gespecialiseerd in het verhuren, leveren, beheren en onderhouden van een omvangrijk materieelpakket voor de aanleg en het onderhoud van infrastructuur. Dit betreft de wegenbouw, civiele techniek, spoorwegbouw & netwerken voor energie, water en telecom.
Duurzaamheid staat in de onderneming voorop en dus een focus op het beperken van energieverbruik en uitstoot van CO2. Bij de keuze van het materieel is dat een belangrijk criterium. In de bouwsector stellen opdrachtgevers immers behoorlijk wat eisen aan het duurzame karakter van de bedrijven die zij voor een project willen inschakelen.

logo DAF TrucksVolkerWessels is bij tal van grote projecten betrokken. Op dit moment zijn dat onder meer de bouw van een nieuw Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht en renovatie en deels nieuwbouw van het Raadhuis Hotel in Amsterdam.