Verwater Group kiest voor DAF Trucks

Eindhoven, maart 2016

De Verwater Group uit Hoogvliet is een gerenommeerd aannemer voor industriële en petrochemische installaties. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in tankbouw en tankonderhoud en heeft veel expertise in het vijzelen van tanks, het aanbrengen van leidingwerk en dergelijke. Voor die werkzaamheden zet het bedrijf sinds kort twee nieuwe DAF trucks in.

Bij Verwater ligt de lat hoog waar het gaat om kwaliteit en duurzaamheid. Om als gecertificeerd bedrijf in een sector als de petrochemie te kunnen werken wordt er veel gevraagd van de organisatie. Die kwaliteit eist Verwater ook van zijn leveranciers. Voor de nieuwe DAF trucks geldt dat zeker. De Verwater Group zet namelijk sinds kort twee nieuwe Euro-6 DAF trucks in. Het gaat daarbij om een DAF CF 400 FAT 6x4 Construction met een VDL afzetsysteem en een CF 440 FTT trekker. Deze laatste is uitgerust met een zware Palfinger autolaadkraan. De trekker is voorzien van een schuifschotel waardoor hij optimaal inzetbaar is met verschillende opleggers. De ruime slaapcabine van de CF biedt de chauffeur veel ruimte maar vergroot ook de inzetmogelijkheden van de truck. Beide DAF trucks zijn uitgevoerd in de herkenbare oranje-blauwe huisstijl van Verwater.

Continuïteit
De twee DAF trucks worden ingezet voor het eigen vervoer van materialen en grondstoffen zoals zand, grind, machines en gereedschappen. De totale vloot van de Verwater Group omvat tien zware voertuigen waarvan de helft in België gestationeerd is. De twee DAF trucks zijn de eerste trucks van dit merk voor het bedrijf. Hoofd Materieeldienst Mario Broos: ,,Wij hebben gekozen voor DAF Trucks na een vergelijking met andere aanbieders. Uiteindelijk bleek het complete plaatje in het voordeel van DAF uit te vallen. Van belang daarbij was onder meer de prijs-kwaliteit verhouding maar ook de aanwezigheid van dealer Truckland Zuid-Holland hier om de hoek. Korte lijnen met de dealer en goede service zijn voor ons van groot belang. Continuïteit is in ons werk een kernwaarde en daarvoor heb je een betrouwbare partner nodig.’’

Veiligheid
De DAF FTT CF440 6x4 trekker is onder meer uitgerust met een extra luxe chauffeursstoel met armleuning, een zonneklep en extra verlichting. Voor extra veiligheid in- en rond het voertuig zijn er camera’s aangebracht in combinatie met achteruitrij- signalering. Achter de Paccar MX11 krachtbron is er een AS Tronic geautomatiseerde versnellingsbak gemonteerd. De MX Engine Brake zorgt voor extra remvermogen. De DAF FAT CF400 6x4 Construction is eveneens voorzien van alle comfort- en veiligheid verhogende opties. Als krachtbron koos Verwater in dit geval voor de 400 pk sterke MX-11motor. De versnellingsbak is uitgerust met speciale on-offroad software. logo DAF TrucksBeide DAF trucks zijn uitgerust met een negen tons vooras, paraboolvering op de vooras en luchtvering achter.

De voertuigen werden geleverd door Truckland Zuid Holland B.V. in Rotterdam.