Unieke Scania Silver Griffin R 580 bakwagen voor Faber Energy

“Wij wilden iets aparts als visitekaartje”


Wim Faber ontvangt de sleutels van de nieuwe Silver Griffin uit handen van Scania Accountmanager Rudolf Valkema.
Breda, 9 maart 2016

Scania dealer Joure leverde recent een zeer bijzondere Scania R580 Topline LB 6x2 HNB met de krachtige Euro 6 V8 motor af aan Wim en Johnny Faber van Faber Energy in Sneek. Het is de enige bakwagen in de reeks Limited Edition Silver Griffins, die Scania vorig jaar op de markt bracht. Het is de derde truck in het bedrijf en zeker een indrukwekkend visitekaartje.

“Wij, als Faber Energy B.V., verzorgen de inkoop en verkoop van biomassa voor energiecentrales en land- en tuinbouw,” vertelt accountmanager Wim Faber. “Wij waren op zoek naar een derde truck voor ons bedrijf. Hoewel onze huiskleuren zwart met rood zijn, hadden we vorig jaar al een Scania R580 V8 Topline gekocht in de Red Passion uitvoering. Deze uitvoering vond ik persoonlijk heel mooi. Voor onze derde truck wilden wij weer iets aparts als visitekaartje. Onze voorkeur ging er wel naar uit om nog een Scania aan te schaffen, dus begon ik bij de dealer allemaal op te sommen waar de nieuwe truck aan zou moeten voldoen. Alleen bleek dat allemaal bij elkaar opgeteld duurder dan een truck in de Silver Griffin uitvoering, die zelfs nog meer bood. Mijn broer Johnny vond de Silver Griffin een fantastische truck met zijn vele extra’s, dus was de keuze snel gemaakt. Bij de berekening hebben we ook naar de lange levensduur en de hogere inruilwaarde gekeken. Wij rijden minstens 8 jaar met een voertuig. Over die periode voel je de extra investering nauwelijks en daarvoor hebben we elke dag een chauffeur op de bok die met veel plezier zijn werk doet.”

Verreweg de meeste van de honderd Silver Griffin Limited Editions die rondrijden, zijn in trekkeruitvoering, maar de truck was eveneens als bakwagen te leveren. “En zo rijden wij, als enige in Nederland, nu met nummer 76 van deze Special Edition als een 6x2 bakwagenchassis met een haakarm voor containerbakken rond,” aldus Wim Faber.


Uniek! Het enige bakwagenchassis uit Scania Silver Griffin Limited Edition reeks is voor Faber Energy uit Sneek. Design, luxe en een onovertroffen visitekaartje rijdt dagelijks biomassa. Accountmanager Wim Faber: “Wij wilden iets aparts als visitekaartje”.
De Scania Limited Edition Silver Griffin combineert de krachtige V8 Euro 6 motor met een exclusief design en luxe details in de Topline cabine. Zo heeft het exterieur van de Silver Griffin speciaal spuitwerk en extra led-verlichting in de deuren. De zijpanelen van de cabines hebben een uniek Silver Griffin design met serienummer en logo. De zijruiten zijn in dubbel glas uitgevoerd.

Ook in de cabine is het allemaal premium luxe wat de klok slaat. De rijk uitgevoerde Topline cabine komt af fabriek met het driver package, met onder andere een premium radio en bluetooth, en het ‘prestige package’, met o.a. een volledig kleurendisplay, en het ‘leather package black V8’, met o.a. luxe leren stoelen en luxe stuur. Bovenop deze extra’s is de cabine uitgerust met een 19” TV- scherm bij waarop dvd’s bekeken kunnen worden vanaf het bed. Dat is voor deze gelegenheid uitgerust met een exclusief V8 dekbed. Faber koos ook nog voor de montage van een magnetron.

Maar het is niet alleen maar luxe en prestige wat de klok slaat; ook aan het brandstofverbruik is de nodige aandacht besteed. Elke Silver Griffin is afgeleverd met een vrijloopretarder en tweepedaals Opticruise. Het nieuwe Ecoroll2 en Active Predictive zorgen voor verdere besparingen. Voor een optimale veiligheid zorgen onder meer Advanced Emergency Braking (AEB), Adaptive Cruise Control (ACC) en de Lane Departure Warning (LDW). Faber wilde daar nog twee camera’s bij voor de dode hoek en goed zicht naar achteren. Om het optimale uit de auto te halen biedt Scania de chauffeur een gratis driver training aan.

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.