Combex zet Scania LNG trekker in voor aanleg faunapassage

Breda, 17 februari 2016


Zorg voor landschap en omgeving; Combex levert met Scania Euro 6 LNG een prima bijdrage aan de duurzame vervaardiging van de faunapassage.
In het Noorden van Friesland wordt momenteel druk gewerkt aan het project ‘De Centrale as’. Deze nieuwe weg verbindt Dokkum met Drachten. Het traject loopt door een unieke omgeving, waar speciale aanpassingen ter bevordering van het landschap aangebracht worden. Onderdeel van deze speciale aanpassingen is de aanleg van een faunapassage nabij Burgum. Het project wordt uitgevoerd door Friso Civiel met Houkesloot Prefab als eigen leverancier van de betonnen prefabelementen. Combex Bouwlogistiek verzorgt het vervoer van de betonelementen vanuit Leeuwarden naar Burgum. In het aanbestedingstraject voor het complete project is ingezet op duurzame toepassingen en CO2 reductie. Combex Bouwlogistiek zet hiervoor speciaal een Scania LNG trekker in.

Bij de keuze voor de inzet van de Scania LNG trekker spelen de te behalen CO₂reductie en de beschikbaarheid van de modaliteit een belangrijke rol. In Leeuwarden is in 2015 een mobiel LNG tankstation geïnstalleerd. Dit sluit perfect aan op het te rijden traject. Scania biedt met Euro 6 LNG een duurzame transportoplossing. De truck is ook geschikt voor bio-LNG.

Combex Bouwlogistiek heeft al een jarenlange samenwerking met Scania-dealer Garage Rinsma B.V. Derhalve werd in het aanbestedingstraject ook overleg gepleegd over de meest geschikte vervoersoplossingen. Hieruit kwam naar voren dat LNG de meest gunstige resultaten zouden bieden.

Het project faunapassage kent meerdere bouwfasen. In vier fasen zullen de prefabelementen aangevoerd worden met behulp van de Scania LNG trekker. Eind 2016 moet het gehele project afgerond worden.

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.