Helpt u Scania bomen planten?

Breda, 19 oktober 2015

In de hal van de BedrijfsautoRAI staat een photo booth van Scania. Voor iedereen die daar op de foto gaat,  zal Scania een boom planten. Duurzaamheid wordt zo praktisch en plezierig ingevuld. Op deze manier vraagt Scania aandacht voor haar duurzame transportoplossingen, waaronder de wereldprimeur P320 Hybride waarbij gekoppeld wordt met een elektromotor.

Scania Iberica nam het initiatief om voor iedere verkochte Scania een boom te planten. Het Scania bos ligt langs de snelweg van Madrid naar Valencia. Zo’n 15 kilometer van Madrid ligt het Parque Regional del Sareste. Scania Nederland onderschrijft de doelstelling om bij te dragen aan een beter leefmilieu en wil graag helpen om meer groenen publieke ruimte beschikbaar te stellen.

De bekendste manier om de uitstoot van CO2 te compenseren is door bomen te planten. Bomen hebben CO2 nodig om te groeien. Bij dit proces gebruiken ze koolstof om te groeien: de koolstof (C) van koolstofdioxide (CO2) nemen zij op in hun biomassa zoals plantweefsel, hout en wortels. Als afvalproduct stoten ze zuurstof (O2) uit. Op die manier zuiveren planten en bomen de lucht voor mens en dier.

Scania streeft naar een besparing van 1.160 ton CO2. Dit betekent dat er maximum 1000 bomen in het 1, 2 tree-project gepland zullen worden.

De BedrijfsautoRAI vindt plaats van 20 tot en met 24 oktober in Amsterdam. Voor kaarten KLIK HIER

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.