AB Texel investeert in 97 nieuwe Scania trekkers

Keuze voor 450 pk SCR-only en LNG


AB Texel en Scania ondertekenen de overeenkomst tot levering van 95 nieuwe Scania R450 SCR-only en 2 nieuwe Scania LNG trucks. Rechts Dennis Wetenkamp, Directeur van AB Texel, en links Jan de Vries, Director Sales van Scania Nederland.
Breda, 16 oktober 2015

AB Texel - met het hoofdkantoor in Oudeschild, Texel - heeft onlangs een order geplaatst voor 97 nieuwe Scania trekkers. Het grootste deel van de bestelde voertuigen bestaat uit 6X2 trekkers met de gerenommeerde 450 pk SCR-only motor. Twee LNG trucks met de 340 pk LNG motor maken de order compleet. Met deze investering heeft AB Texel een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van het wagenpark. Het lage brandstofverbruik van de Scania 450 pk Euro 6 motor heeft in de branche een nieuwe standaard gezet. LNG als brandstof getuigt van visie en een sterke focus op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het Noord-Hollandse transportbedrijf.

De Scania 450 pk 13 liter motor heeft in binnen- en buitenland een ijzersterke reputatie als een zeer zuinige en betrouwbare krachtbron. Niet voor niets bestaat op dit ogenblik ca. 40% van alle Scania-orders in Nederland uit een truck met deze populaire motor. In vakmedia breekt deze motor het ene na het andere record voor wat betreft het brandstofverbruik. Dit is niet alleen gunstig voor de brandstofkosten – en de Total Cost of Ownership – van de eigenaar, maar ook goed voor het milieu. Een lager brandstofverbruik betekent immers ook een lagere CO2 uitstoot.

LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar aardgas en wint als brandstof snel aan populariteit. De actieradius van een moderne LNG truck maakt Beneluxdistributie probleemloos mogelijk. Aan de beschikbaarheid van LNG wordt nu hard gewerkt en de verwachting is dat deze snel zal worden uitgebreid.

AB Texel is een moderne logistieke dienstverlener in de agrisector met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Frankrijk. Het wagenpark omvat 800 trucks en 1200 trailers. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in transporten van aardappelen, meel, veevoer en vloeibare zuivel en daarnaast een kleiner segment aan diverse agrarische producten. Door de overname van Butter Group is een grote speler ontstaan met een dicht netwerk in Europa waardoor nog beter ingespeeld kan worden op de wensen van de klant. Dit sluit aan op de ambitie van AB Texel om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistiek dienstverlener in de agriketen.

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.