Rijschool Het Vertrouwen en Scania werken succesvol samen aan rij-opleiding voor studenten

Breda, 3 augustus 2015


In nauwe samenwerking met Scania kan Het Vertrouwen Opleidingen uit Erp, in het kader van een werk- en leertraject, rij-opleidingen aanbieden aan ROC studenten. De Scania opleidingstrucks spelen hierbij een belangrijke rol.
Het Vertrouwen Opleidingen in Erp is - sinds zij een nieuw partnerschap met Sectorinstituut Transport en Logistiek is aangegaan - één van de 24 rijscholen in Nederland die een rijopleiding voor werk- en leertrajecten aan ROC studenten aanbiedt. In hechte samenwerking met Scania is dit een succesvol traject gebleken. Volgens mede-eigenaar van Het Vertrouwen Inge Kanters hebben de onderlinge duidelijke communicatie, vakkundig advies en snelle service hieraan bijgedragen.

Dankzij een gedegen plan van aanpak kon Het Vertrouwen vertrouwen wekken bij Sectorinstituut Transport en Logistiek. “In verband met marktwerking zijn alle opleiders in Nederland in de gelegenheid gesteld om één of meerdere offertes uit te brengen voor het uitvoeren van vrachtauto-opleidingen in een bepaalde regio”, zo stelt het Sectorinstituut. Inge Kanters zegt dat haar bedrijf zich onderscheid door hun servicegerichte aanpak en probleemoplossend karakter: wat ze beloven maken ze ook waar. Mede hierdoor is hun plan van aanpak sluitend geweest en dus ook succesvol gebleken.

“Scania is een belangrijke, betrouwbare partner”. Op de Erpse rijschool rijden momenteel drie bakwagens, twee trekker-opleggers en de ex-‘Scania Driver Services’ combi rond. “Zo’n partner is in een traject als deze - waarbij een bedrijf op deze schaal mag uitbreiden - een absolute aanwinst.”

Het Vertrouwen is een echt familiebedrijf. “Hier wordt tussen de middag de tafel gedekt en is iedereen welkom een bordje mee te prikken”, zegt Inge. Het feit dat door het partnerschap met het sectorinstituut een forse toename is ontstaan in aantal leerlingen, leidt volgens haar niet tot andere bedrijfsvoering. Wel is Het Vertrouwen van plan ná de zomer meer collega’s aan te nemen, “Extra werk betekent uiteraard het aanschaffen van nieuw materiaal, en het werven van nieuwe gedreven collega’s”. Het grootste goed vindt zij het contact met een hele nieuwe doelgroep en de kans die deze uitbreiding biedt om haar bedrijf breder neer te kunnen zetten..

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.