Emons plaatst order voor 64 Scania’s

Breda, 23 juni 2015


Operationeel directeur Daan Emons (L) tekent de order voor 64 nieuwe Scania’s in het gezelschap van Director Sales Scania Nederland Jan de Vries.
Emons Group, met het hoofdkantoor in het Noord-Limburgse Milsbeek, plaatste onlangs een order voor 64 nieuwe Scania’s in diverse uitvoeringen. Basis van al deze uitvoeringen is de bewezen zuinige 410 pk 13 liter motor. De overeenkomst werd getekend door Daan Emons, operationeel directeur van het gelijknamige bedrijf en Jan de Vries, Director Sales van Scania Nederland B.V. Emons kiest met deze nieuwe order voor continuïteit in kwaliteit, innovativiteit en duurzaamheid. Goede ervaringen met Scania en de Scania-dealerorganisatie maakten het plaatje compleet.

De basis van alle voertuigen is de 410 pk motor. Deze SCR-only motor heeft in korte tijd een indrukwekkende reputatie gebouwd als zeer zuinige en betrouwbare motor. In binnen- en buitenland breekt deze motor regelmatig zuinigheidsrecords en ook als demovoertuig in grote vloten maakt hij grote indruk.

In het wagenpark van Emons gaan er vier varianten worden ingezet:

  • een lichtgewicht trekker met enkellucht op de trekas bestemd voor glastransporten;
  • een kipperuitvoering voor internationaal kippertransport;

  • Jan de Vries (L) en operationeel directeur Daan Emons bij Emons hoofdkantoor in Milsbeek.
  • een 6X2/4 trekker met midlift voor glastransport in Engeland;
  • een multifunctionele uitvoering voor algemene inzet.

Alle voertuigen komen volledig in bedrijfskleuren af-fabriek. De modulaire specificatiemogelijkheden.

De Emons Group Holding, met hoofdkantoor in het Limburgse Milsbeek, bestaat uit vier divisies met logistieke centra in Nederland, Duitsland, België, Polen en Tsjechië en heeft 70 jaar ervaring in de transportindustrie. De bedrijven zijn actief in vier verschillende transportsegmenten, te weten 2WIN/Emons Cargo voor internationaal dubbellaadtransport, Hofmans gespecialiseerd in champost logistiek, Van Huët voor glaslogistiek- & transport en Meierling GmbH Anhänger und Frahrzeugbau, specialist in ultralichte aluminiumtrailers. Zij biedt werk aan 750 medewerkers en beschikt over 600 transporteenheden. Emons is al jarenlang een klant van Scania. Het bedrijf heeft het volledige onderhoud en financiering van de voertuigen uitbesteed aan Scania.

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.