17 nieuwe DAF CF trucks, waarvan 9 in de extra stille ‘Silent-mode’ voor Speksnijder Logistiek

Eindhoven, mei 2015


De nieuwe DAF CF trucks worden door Anton van der Niet (L) accountmanager bij BLOM-DSW, overhandigd aan Arjan van Vliet, hoofd wagenpark bij Speksnijder Logistiek.
Dat logistiek meer is dan transport alleen, weet Speksnijder Logistiek als géén ander, de zorg voor de omgeving is zeker zo belangrijk. Vandaar dat Speksnijder Logistiek van de 17 nieuwe CF trekkers er negen als ‘QuietTRUCK’ voor de stedelijke winkeldistributie heeft aangeschaft.

Met de truck in de ‘Silent-mode’ is het mogelijk om ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen te lossen in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden. Doordat het geluidsniveau minder wordt dan 72 dB(A), is certificering als ‘QuietTRUCK’ mogelijk. “Hierdoor heeft het voor de ondernemer nog extra fiscale voordelen”, zegt Anton van der Niet, Accountmanager bij BLOM-DSW. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) de aanschaf van dit soort voertuigen”

De negen DAF CF 400 FT trekkers in de ‘Silent-mode’, zijn uitgevoerd met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, en een AS Tronic versnellingsbak. Voor de veiligheid van de chauffeur en medeweggebruikers zijn de DAF CF trekkers uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC) en Advanced Emergency Braking System (AEBS), die zorgen voor een veilige gecontroleerde afstand met een voorligger. Alle trucks zijn met aslastbewaking uitgevoerd om als LZV voertuig te kunnen worden ingezet.

Speksnijder Logistiek: gespecialiseerd in distributie en warehousing met een sterke focus op geconditioneerd vervoer
Vanuit de vestigingen in Hazerswoude, Bergschenhoek en Tilburg verzorgt Speksnijder Logistiek met 275 gemotiveerde medewerkers en 135 voertuigen dagelijks het transport van ongekoelde, gekoelde en diepvries producten, waarbij de distributie en transport van levensmiddelen in de Benelux en het Ruhrgebied een belangrijke plaats inneemt. In Hazerswoude is een koelmagazijn van 1500 palletplaatsen, in Bergschenhoek is een diepvriesmagazijn van 5500 palletplaatsen en in Tilburg een ongekoeld magazijn van 2500 palletplaatsen, waar naast opslag van goederen ook dagelijks orderpicking en VAL-activiteiten plaats vinden.

Speksnijder Logistiek spreekt over een super samenwerking met BLOM-DSW
logo DAF Trucks“Onze nieuwe DAF trekkers worden steeds in nauw overleg met de dealer geleverd, en er is een uitstekende samenwerking over de configuratie van de trekkers. Het onderhoud aan de voertuigen doen wij zelf, maar daar waar nodig verleent de dealer een uitstekende service”, zegt Arjan van Vliet, hoofd wagenpark bij Speksnijder Logistiek.