Scania viert 125 jarig bestaan met unieke Tekno collectorsset

Breda, 13 januari 2016

Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Scania (1891-2016), brengt Scania in samenwerking met Tekno B.V. in de Benelux een exclusieve set uit in schaal 1:50. Deze schaalmodellen zijn nog niet eerder uitgebracht en vertegenwoordigen een mooi stukje historie van het roemruchte merk uit Zweden. De voorinschrijving loopt vanaf vandaag tot en met vrijdag 29 januari en er zal dit jaar ook een beperkte serie beschikbaar zijn bij Scania op het Truckstar festival in Assen. Op verschillende gelegenheden zal dit jaar worden stilgestaan bij het jubileum.

Scania is opgericht in 1891 met een fabriek in het Zweedse Södertalje voor de productie van spoorwagens. De naam was Vagnfabriksaktiebolaget I Södertalje, afgekort VABIS. In 1900 werd Maskinfabriksaktie – Bolaget Scania in Malmo opgericht en al snel werden er ook auto’s en trucks, de eerste in 1902, ontwikkeld en geproduceerd. Over de jaren heen hebben de ontwikkelingen zich in snel tempo opgevolgd en staat Scania bekend als de King of the Road, mede dankzij de onnavolgbare achtcilinder motoren.

Drie exclusieve modellen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het rijke verleden van Scania.
Ter ere van het 125 jarig bestaan is in de Benelux een exclusieve Tekno set ontwikkeld. De set bevat drie bijzondere modellen die door de jaren heen mijlpalen zijn geworden van Scania.
Scania-Vabis L56 4x2: In 1964 is de productie in Zwolle gestart en in 1965 vond de officiële opening plaats. De eerste truck die van de band rolde is deze Scania Vabis L56 4x2 in olijfgroene kleur.
Scania 4-serie Topline 6x2: In 1996 werd de Scania 4-serie geïntroduceerd in kenmerkende lichtgele kleur. De overstap van de 3-serie Streamline naar dit type was erg groot. De Topline was een geheel nieuw en succesvol concept. Dat deze truck zeer revolutionair was is door de jaren heen wel bewezen.
Scania T-serie: Scania heeft vele jaren Torpedo’s gebouwd. Samen met de introductie van de P & R-serie in 2004 werd de T-serie onthuld in kenmerkende koperkleur. Dit werd uiteindelijk de laatste fabrieks-torpedo vanwege de productiestop van deze modellen in 2005.

Bestellen
De modellen worden verpakt in geleverd in een luxe geschenkdoos met genummerd certificaat. Om gegarandeerd te zijn van een exemplaar kan men vanaf vandaag voorinschrijven via HYPERLINK "http://www.tekno.nl/nl/69682-scania.html" http://www.tekno.nl/nl/69682-scania.html. Scania zal eind juli ook een beperkte serie beschikbaar hebben op het Truckstar Festival in Assen.

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.